OPROEP

In 2014 is het 40 jaar (!) geleden dat de eerste palen geheid werden om de woningen in onze buurt Geerdinkhof te realiseren. Daar willen wij graag samen met jullie, bewoners van het eerste uur en bewoners die later in Geerdinkhof zijn komen wonen, bijzondere aandacht aan besteden.

Veertig jaar-1

We willen dit jubileum het komend jaar vieren door een gezellig feest te organiseren, bestaande uit diverse onderdelen, voor alle buurtbewoners! Later meer daarover.

Deze oproep betreft een specifiek onderdeel in het kader van het jubileumjaar. Het lijkt ons namelijk een mooi moment om de geschiedenis van onze buurt vast te leggen en terug te kunnen kijken op gebeurtenissen van allerlei aard. Het is toch prachtig om meer te weten over je eigen buurt en de verhalen te kunnen delen met elkaar! Wij zouden daarom graag zoveel mogelijk foto's en (persoonlijke) verhalen verzamelen die betrekking hebben op en een tijdsbeeld geven van de sociale geschiedenis van onze buurt. Op dit moment is alle inbreng van uw kant welkom bij ons, van de "kleinere" persoonlijke verhalen tot en met grootschaliger complexe situaties die impact hebben gehad op u zelf en op de buurt. Bijvoorbeeld: het pionieren van de eerste bewoners, belevenissen van kinderen die hier zijn geboren en opgegroeid, goednieuwsverhalen, zaken waarvoor gestreden is, verhalen van bijlmerbelievers, en noem het maar op...

Wij beseffen dat deze oproep breed wordt gedaan, maar dat is nodig om vervolgens, afhankelijk van de hoeveelheid en inhoud van hetgeen er verzameld wordt, vast te kunnen stellen hoe wij foto's en verhalen gaan samenvoegen, verwerken en delen met u allen. Op het moment denken wij aan de volgende mogelijkheden: Een boek over Geerdinkhof, een speciale uitgave van het Infobulletin, een expositie als onderdeel van het feest. Combinaties daarvan zijn ook een mogelijkheid.

Misschien komt er meteen van alles bij u boven na het lezen van deze oproep! Aarzel dan niet, en stuur uw verhalen en foto's naar ons op! Dat kan op allerlei manieren. U kunt ons mailen, materiaal langsbrengen aan de deur of in de brievenbus deponeren. Maar ook kunnen wij bij u langskomen en uw verhaal opschrijven. Misschien heeft u tips voor ons m.b.t. medebuurtbewoners die wij zouden kunnen benaderen; ook alle tips op dit gebied zijn welkom!
Alvast veel dank als u besloten heeft een bijdrage te kunnen leveren n.a.v. deze oproep en op naar een mooi jubileumjaar voor Geerdinkhof!

 

Digitaal contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactpersoon: Dick Norg, Geerdinkhof 625, 020-6995295