Doe het zelf

Na het eerste deel verbouwingstips heb ik hier tijdens de Garagesale met enkele mensen over gesproken, maar ben ik ook nog steeds op zoek naar mensen die iets handigs of bijzonders hebben verbouwd aan hun huis en dat willen delen. Zelf ben ik nog steeds bezig met ons eigen huis (nummer 15) en daar wil ik het nu over hebben: vloerisolatie.

doe het zelf vloerisolatie

Verbouwen, bij een huis uit bouwjaar 1977 of daaromtrent, ontkom je er bijna niet aan. Aleen al aan isolatie valt veel te verbeteren en ook de smaak en comforteisen zijn behoorlijk veranderd sinds de jaren zeventig. Vandaar deze rubriek. Ik ben niet superhandig, maar heb toch veel zelf gedaan om het huis te verbeteren of te verfraaien. Deze rubriek heeft tot doel om tips over verbouwingen te verzamelen en aan elkaar door te geven. Ik trap daarbij af met enkele tips die ik heb opgedaan. Daarbij gaat het niet alleen om doe-het-zelven maar ook om zaken die je kunt laten doen.

vraag en aanbod repair cafe

Uit een advertentie van twee bewoners van de Geerdinkhof heb ik begrepen dat bij de bouw van de Geerdinkhof er veel binnendeur-scharnieren gebruikt zijn van het merk Bomar. Deze firma bestaat niet meer en de scharnieren kunnen niet meer geleverd worden. Reparatie/vervanging van kapotte scharnieren is zo een probleem geworden.