Zaterdag 25 oktober hebben de bewoners van nummer 246 hun huis opengesteld. Dit huis is verduurzaamd door extra isolatie en met zonnepanelen, warmtepomp en zonneboiler. Het gasgebruik is spectaculair gedaald en de hoeveelheid elektriciteit die het energiebedrijf nog moest leveren, is veel minder geworden.

Elf mensen kwamen kijken: particulieren uit Zuidoost buiten de A9, Weesp, Amsterdam binnen de ring A10 en drie bewoners van twee adressen in Geerdinkhof. Bovendien kwamen er ook twee ambtenaren van het Projectbureau 'Amsterdam reduceert CO2'. Het koppel uit Geerdinkhof heeft plannen, maar ook vragen. Die konden ze stellen aan ons en aan de gemeente, omdat ze er gelijktijdig waren.
De bezoekers waren allen zeer geïnteresseerd en wilden graag rondgeleid worden tot op het dak aan toe. Het ruimtegebruik van de installaties intern (in het stookhok) viel hun erg mee. Verder vroeg men naar de isolatie. Belangrijk was ook onze toelichting op de prestaties van de installaties en de terugverdientijd.

Naderhand heeft het Projectbureau ons benaderd: ze willen graag ons huis als voorbeeld op de website van de gemeente Amsterdam zetten onder 'zonnepanelen' of 'subsidie'.
Geerdinkhoffers met interesse voor een bezoek aan nummer 246 kunnen een afspraak maken via Els Franken, 06 – 46 23 23 48. Els is bouwkundig ingenieur en is aangesloten bij Ondernemend Geerdinkhof.