In Amsterdam hebben 35.990 mensen hun handtekening gezet onder het referendumverzoek van Stichting ErfpachtersBelang Amsterdam (SEBA) over erfpacht. Dit zijn er veel meer geworden dan de 27.000 handtekeningen die nodig zijn om een referendum in Amsterdam uit te schrijven. Vanmiddag om 12:45 uur zullen de handtekeningen aan de gemeenteraad worden aangeboden door Koen de Lange, voorzitter van SEBA.


Uit de enorme belangstelling blijkt dat het onderwerp leeft in de hoofdstad. Het grootste deel van de mensen heeft via de site petites.nl getekend. Daarnaast hebben vrijwilligers en studenten geholpen en hebben ook CDA, VVD en D66 in Amsterdam handtekeningen verzameld. Ook Vereniging Eigen Huis heeft zich achter het referendumverzoek geschaard.
Wij bedanken iedereen voor zijn inzet. De erfpachtplannen van de gemeente gaan nu in ieder geval tot na het referendum in de ijskast. In het referendum wil SEBA de Amsterdammers de vraag voorleggen of zij als uitgangspunt in het nieuwe erfpachtsysteem een eerlijke verdeling van de waardeontwikkeling van het huis en de grond tussen woningeigenaar en gemeente willen en de keuzemogelijkheid voor de erfpachter om de grond van de gemeente te kopen. Het referendum zal naar verwachting gelijktijdig met de Europese verkiezingen in mei 2014 worden georganiseerd.

Koen de Lange
Voorzitter SEBA
06.21521358
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.erfpachtinamsterdam.nl