Zoals u waarschijnlijk bekend wilde het stadsdeel het Grasplan doorvoeren, waarbij, om bezuinigings-redenen, planten en struiken zouden verdwijnen uit onze groenstroken, en hiervoor gras in de plaats zou komen.

Dankzij onze zienswijze is het plan nu van tafel, zoals uit onderstaande mail blijkt van dhr. Hans Kapiteijn. Zie ook de formele reactie op onze zienswijze van 17 oktober 2012. Over eventueel zelfbeheer van groenonderhoud wordt later gesproken.

 
Hallo Henk,

Vorige week heb ik naar aanleiding van ons gesprek over het grasplan/zelfbeheerplan enkele interne gesprekken gehad en een bericht gestuurd over handhaving vlinder corridor. Naar nu blijkt is het plan van aanpak gewijzigd, betreffende de zienswijze van Geerdinkhof een schrijven naar uw bestuur gestuurd. In dit schrijven van 17 oktober 2012 kenmerk ZK12002458/ZK12002110 is kenbaar gemaakt onder punt 4 en 5 dat de beplanting gehandhaafd blijft. Elders in Zuidoost wordt naar een alternatief gezocht.

De vraag of het mogelijk is om de Geerdinkhofweg vanaf de 's Gravendijkdreef tot in het woongebied in zelfbeheer te gaan nemen wordt door ons in overweging genomen. Intern zal worden besproken wat mogelijkheden zijn en in welke vorm tot zelfbeheer kan worden overgegaan.

U voor nu voldoende informatie te hebben gegeven,

Met vriendelijke groet,

H. Kapiteijn

Afd. Beheer

 
Mocht u iets opvallen in deze beantwoording op onze zienswijze, graag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.