Een voorbeeld van actief burgerschap is de zorg voor het behoud van zoveel mogelijk groen in de wijk. Toen Johan Kunst, lid van de commissie Leefbaarheid, hoorde dat een aantal van onze kastanjebomen wegens ziekte moesten worden gekapt, heeft hij vrijwel direct contact opgenomen met Hans Kapiteijn, verantwoordelijk ambtenaar voor beheer en onderhoud van het openbaar groen.

Samen hebben ze geïnventariseerd welke bomen nu precies ziek zijn en het aan direct omwonenden teruggekoppeld. Sommige bewoners gaven aan dat zij na de kap een nieuwe boom op dezelfde plek terug willen hebben, anderen hopen op herplanting elders in Geerdinkhof. De bomen die worden teruggeplant, worden meegenomen in het ‘duizendbomenplan’ van ons stadsdeel. Duizend bomen klinkt als veel, maar de wijk is groot en we laten ons niet met een kluitje het riet in sturen, dus houden we tot aan de herbeplanting in 2013-2014 een vinger aan de pols.

Hebt u nog suggesties, graag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.