Op een zaterdagochtend in augustus is de eerste schoffelbeurt georganiseerd in het plantsoen aan de toegangsweg naar onze wijk. Met 23 bewoners hebben we een flinke hoeveelheid onkruid weg geschoffeld tussen de struiken. Vooral heel veel haagwinde (ook wel pispotje genoemd) is toen verwijderd.
Fauna zelfbeheer 1

Het was prachtig weer, een gemeenteambtenaar had voor veiligheidshesjes en handschoenen gezorgd, er ontstond een leuke sfeer, er werd frisdrank gehaald en iedereen was tevreden over het resultaat. Enkele deelnemers haalden nog extra gereedschap zoals scheppen en snoeischaren van huis om één en ander te snoeien en wat boompjes te verwijderen.

Na twee uur werken hadden we drie flinke hopen afval opgeworpen die de volgende ochtend door gemeenteambtenaren zijn opgeruimd.

In september was alweer de tweede werkbeurt. Opnieuw is er stevig geschoffeld, dit keer aan de andere kant van het fietspad. Ook hebben we dikke pollen en grasmatten die ver over de stoeptegels groeiden, afgestoken en verwijderd. Er was koffie en koek; daar zal bij de volgende werkbeurten ook voor worden gezorgd.

Kortom, het groen langs de toegangsweg ziet er weer 'pico bello' uit en dat willen we in de toekomst graag zo houden. Daarom zal er regelmatig zo'n onderhoudsbeurt op zaterdagochtend plaatsvinden. In principe is dit de tweede zaterdag
van de maand.

Heeft u ook zin om eens mee te helpen, geeft u dan op via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U ontvangt dan een uitnodiging om mee te komen helpen bij de volgende onderhoudsbeurt.

Met vriendelijke groet,

Marysia Admiraal, Ilona Weiss en Ruud Wolterman

Foto: Herma Brouwer