Iedereen heeft wel eens last van laag overvliegende vliegtuigen. Vooral met westenwind.

Het bestuur van Groot Geerdinkhof denkt na over het plaatsen van meetapparatuur op een van de daken om het aantal vliegtuigen en decibellen in kaart te brengen. Maar dat is een kostbare zaak. Een alternatief is om bij BAS te klagen. Bas staat voor Bewoners Aanspreekpunt Schiphol en is een informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terechtkunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is een gezamenlijk initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Amsterdam Airport Schiphol (AAS). Helemaal onafhankelijk is BAS dus niet.
Om meer informatie over hinderbeleving uit de meldingen van omwonenden te verkrijgen, hanteert Bas een manier van registreren die verder gaat dan het registreren van tijdstippen van de hinder. De melder wordt gevraagd een aantal vragen te beantwoorden. Met de antwoorden hierop is Bas in staat een breder beeld van de hinder in de omgeving in kaart te brengen en te analyseren. Op basis hiervan kan Bas gerichter bijdragen aan het invoeren en evalueren van hinderbeperkende maatregelen.

Dus klachten over vliegverkeer? Surf naar bezoekbas.nl

Reacties   

#5 j.weber 26-09-2014 16:32
S,morgens half zeven zijn wij verplicht wakker te worden,dan begint de narigheid als de ene nog niet weg is is de volgende alweer op komst.
Wij liggen precies onder de landingsbaan het is bijna niet meer te doen deze herrie.
wanneer komt er eens iemand om dat te controleren,
hier wonen is bijna onmogenlijk.
heel erg irritant
Citeer
#4 André 23-06-2014 19:15
Worden er gek van, al dat lawaai van minuut tot minuut. Voetballen op tv niet te verstaan en langzamerhand onacceptabel. Geestelijk raak je bijna overstuur van die urenlange herrie. Dit alleen omdat Schiphol toestaat dat vliegtuigen niet volgens de wettelijke hoogte opstijgen(900)e n dan hun richting kiezen maar direkt bij opstijgen de bocht ingaan.
Stop deze overlast door Schiphol en vooral KLM piloten zich aan de wettelijke voorschriften te laten houden.
Via bas website werd mij medegedeeld dat het is toegestaan dat enkele economisch belangrijke vluchten zich niet aan de regels hoeven te houden. Tot nogtoe allemaal volgens mij. Het is toch een kleine moeite om je aan de wet te houden. Heb er genoeg van.
Citeer
#3 M. van Hout 23-06-2014 16:01
Al wekenlang onophoudelijk herrie in Osdorp (noordenwind). De een heeft zijn geluid nog niet achter zich gelaten of de volgende hangt boven je hoofd. Moet zelfs mijn slaappatroon aanpassen om aan mijn rust te komen! Bloeddrukverhog end...
Citeer
#2 N. Maerten.Jansen 06-06-2014 10:45
Knetter gek aan het worden van zoveel geluidsoverlast deze week!
Citeer
#1 N. Maerten.Jansen 03-06-2014 15:17
Vandaag 3 juni ongelofelijk veel geluidshinder in Rijsenhout.
Allemaal vliegtuigen die pal over de bebouwde kom vliegen.
Erg irritant
Citeer