De rotonde bij Ganzenhoef zit al jaren herhaaldelijk verstopt. Vaste prik op zaterdag (marktdag). Soms ook in de avondspits. De dienweg voor het winkelcentrum is al gauw verstopt door wachtende inparkeerders, voorzichtige uitparkeerders, snorders, droppers en ophalers. Die file blokkeert al gauw het rotondeverkeer. Maar onderschat ook niet de drukke zebrapaden die de rotonde-afvoer hinderen.

  • Er is door verschillende mensen nagedacht over alternatieven:
  • Op 020ZO wordt gediscussieerd over de problemen
  • In een gezamenlijke brief aan Stadsdeel Zuidoost hebben het EG-platform, K-platform en de ondernemers van de winkelcentra Ganzenpoort en Kraaiennest aangedrongen op definitief behoud van de Ganzenhoefmarkt en een snelle terugkeer van de Kraaiennestmarkt. Er is tevens gevraagd betrokken te worden in de mogelijke realisatie van idee├źn en wensen mbt de markten en marktpleinen. Ook de onlosmakelijk met de populariteit van de markten verbonden verkeersproblemen krijgen in de brief aandacht.
  • Om de gehinderde verkeersstromen sneller te kunnen bekijken heeft Henk van de Belt een time-lapse video-opname gemaakt van de rotonde vanuit het Rochdale-gebouw. Vanaf die positie was goed te zien dat de doorstroming van het autoverkeer ook veel last heeft van de voortdurende stroom voetgangers die op zebra's voorrang hebben.