Hier ziet u twee foto’s genomen aan het einde van een zaterdagmiddag rond winkelcentrum Ganzenpoort. Ondanks het instellen van een blauwe zone, blijft de doorstroming een probleem.

Soms staat de rotonde helemaal vast en ook staan er lange rijen auto’s op de toegangswegen naar de rotonde. Wat ons echter het meest verbaasd is de gedachte dat een blauwe zone dit probleem zou oplossen.
Op een klacht ingediend door de redactie over de doorstroming voordat blauwe zone was ingesteld werd keurig door een ambtenaar teruggebeld met de mededeling dat zij ervan overtuigd waren dat de problemen opgelost zouden zijn na het instellen van de blauwe zone. Helaas is dit dus niet het geval. Om sommige momenten staat het verkeer helemaal vast en is er geen doorkomen aan.

Er zijn een twee belangrijke redenen voor het vastlopen van het verkeer.

  • Er is veel te weinig parkeergelegenheid.
  • Verlagen dreef, leidt tot gelijkvloerse kruisingen en dus meer op elkaar wachtend verkeer (voetgangers/fietsers/auto's)

Misschien is het zo dat gelijkvloerse kruisingen leiden tot meer sociale controle (geen donkere tunneltjes meer), toch heeft ook dit grote nadelen. Probeer op dit moment maar eens naar 'De Poort' of de Arena te fietsen. Je zou bijna een navigatiesysteem op je fiets moeten installeren en zelfs dan is het de vraag of je op de bestemming aankomt.