Reeds voor de vierde keer dit jaar zijn we geconfronteerd geweest (eind oktober) met bekladde huis- en tuinmuren, voornamelijk in wijk 6 (de Bouwfonds woningen).

De schuttingtaal wordt met bruine tectyl spuitbussen gespoten en is vrij moeilijk weg te halen. Als bewonersvereniging zorgen wij dat de muren zo snel mogelijk weer graffiti vrij zijn, maar op een gegeven moment is ons budget op. Uiteraard is de politie ingeschakeld en zit men (naar eigen zeggen) de dader op de hielen.
Gezien de hoogte, waarop de tekst wordt aangebracht en de soort teksten denken wij aan een jongen (of meisje?) van 16 tot 17 haar, die een relatieprobleem heeft. (of heeft gehad).
Het graffiti spuiten gebeurt (uiteraard) midden in de nacht. Mocht u 's avonds laat thuis komen en iets vreemds of verdachts in uw wijk constateren, wat op graffit spuiten lijkt, graag direct de politie waarschuwen. (tel.0900-8844)
De foto's met de teksten van de vier keren, dat er graffiti is aangebracht in onze wijk, zijn doorgestuurd naar de politie en buurtregisseur.

Ten aanzien van de aansprakelijkheid geldt het volgende. Het bestuur heeft zich gerealiseerd dat we door het laten schoonmaken van de muren eigendommen van anderen zouden kunnen beschadigen. En we zitten niet te wachten op schadeclaims van bewoners. Daarbij geldt dat diverse verzekeringsmaatschappijen (opstalverzekering etc) de kosten van het verwijderen van “graffiti” vergoeden. Ons nieuwe beleid is dan ook, dat we na constatering de bewoners informeren en vragen of zij hun verzekering hierop willen aanspreken. En dat we dus niet meer automatisch de teksten laten verwijderen op kosten van de vereniging. Op dit moment is gebleken dat als bewoners zelf de kosten (zouden) moeten dragen en/of geen contact opnemen met hun verzekering, de teksten niet verwijderd worden. Heeft u hier een mening over, laat het het bestuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..