Laat ik beginnen met een relativering: wat zijn we toch gelukkig dat onze kleine en grote(re) ergernissen zich beperken tot lawaai, onwelvoeglijk gedrag, hondenpoep en zwerfvuil.

Dit is uit allerlei onderzoeken gebleken hoor, ik heb het niet zelf bedacht en ik heb het nog minder over u en mij, toch…?
Honger hebben we niet, een dak boven ons hoofd allemaal, we mogen mopperen over die knettergekke parlementariërs zonder opgesloten, verbannen of vermoord te worden en onze gemiddelde levensduur is nogal wat langer dan die van een Afrikaan. Maar, het kan altijd beter. En als je je de luxe kan permitteren, dan bekommer je je om je omgeving, de straat, de natuur, het milieu. Eén van mijn ergernissen is zwerfvuil. De nonchalance waarmee van alles en nog wat gewoon op straat wordt gegooid, of, misschien nog erger, achteloos in de fraaie omgeving van de Bijlmerweide wordt geloosd is mij een doorn in het oog.
Af en toe neem ik een plastic zak mee als ik de hond uitlaat en ruim wat vuil op. Twee keer hebben mijn vrouw en ik ook een fototoestel meegenomen, en werd ik bij thuiskomst verrast door wat me onderweg niet was opgevallen. Ten eerste de enorme hoeveelheid MACDONALD zwerfvuil en ten tweede de korte tijd tussen de foto’s.
Misschien weet u dat wel, maar een digitale camera registreert naast de foto ook het moment en de tijd van de opname. Van de tweede keer heb ik een paar foto’s afgedrukt, u ziet ze hier, en van alle foto’s, ook de niet afgedrukte, de tijden genoteerd van de opnamen. Ik schrok ervan. In één wandeling schreef ik 13.59 uur, 14.00 uur, 14.01 uur, 14.02 uur, 14.03 uur, 14.04 uur, 14.05 uur, 14.06 uur, 14.07 uur, 14.07 uur, 14.07 uur (!!!), 14.08 uur, 14.08 uur, 14.08 uur (!!!) 14.09 uur.

Vijftien stuks vuil in tien minuten. Op de foto’s gooit Or het in een kliko, dat u niet denkt dat we het mooi hebben laten liggen…
Het meeste vuil was eigenlijk net de dag ervoor weggehaald, jammer! (grapje) Het had er maanden gelegen. Een enorme stapel houten bouwafval met de elektrapijpen er nog aan, in de hoek op het voetpad dat achter de weide en langs de Provinciale weg loopt, tegenover de GVB werkplaats. Geen zwerfafval maar gedumpt door een of andere idioot die het teveel moeite vond het bij het groot vuil te plaatsen, misschien iemand van die tuinkrotten die langs de Prov. weg staan.
Wees niet bevreesd dat zoiets nog eens gebeurt. Inmiddels staat er een bord (zie foto) en houdt ons hondje de wacht.