Bestuursleden participeren al jaren in het zogenoemde EG-buurtoverleg waarin alle aspecten van de EG-buurt aan de orde gesteld worden. Dat gaat van veiligheid tot het Smaak-festival op Ganzenhoef en van het Sinterklaasfeest tot … het verkeerscirculatieplan voor de rotonde bij Ganzenhoef. In dat laatste lijkt nu schot te komen. Ik wil proberen u uit te leggen wat op dit moment de voorgestelde oplos sing van het stadsdeel is. Voor alle duidelijkheid: het stadsdeel is bereid om er 250.000 euro aan uit te geven. Niet meer.

Een situatieschets: voor zowel de automobilisten onder ons als voor degenen die met de bus richting winkelcentrum gaan, is het een bekend fenomeen. Het is niet mogelijk vlot de rotonde te nemen, omdat de ingang naar de ventweg geblokkeerd wordt. Het volgende wordt nu voorgesteld: schuin aangelegde insteekhavens bij de winkels en een andere toegang tot de ventweg, namelijk vanaf de Elsrijkdreef richting rotonde: parallel aan de metro langs het rode gebouw van BAM komt dan een opstelstrook.

Het bestuur weet niet of er een in spraakronde zal komen. Maar dat laat onverlet dat als u mee wilt den ken en vast/wellicht betere oplossin gen weet – binnen het budget ;-) – u van harte uitgenodigd wordt om dat het stadsdeel mee te delen. En, wij willen graag namens u en dus namens Geerdinkhof uw opmerkingen inbrengen.
Laat het ons weten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).