Veiligheid

Ook dit jaar ontvingen we weer gegevens m.b.t. criminaliteit in Geerdinkhof van de politie.

Veiligheid politiebureau ganzenhoef

Het politiebureau Ganzenhoef wordt, naar verwachting in de loop van 2015, gesloten als gevolg van de vorming van de Nationale Politie.

Lees meer...

Vanmorgen zag ik in het park 2 mannen met hengels aan de overkant tegenover de bungalows staan "vissen". Toen ze wegliepen haalden ze geen lijn binnen, dat vond ik vreemd. Ze hadden alleen een rugzakje op verder geen visspullen bij zich. Ik heb geprobeerd om de op de foto te zetten,want ik vond het allemaal nogal vreemd, maar dat is helaas niet gelukt. Ze reageerden met schelden toen ze zagen dat ik een foto nam, hopelijk heeft het feit dat ze "gezien" zijn hen afgeschrikt.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veiligheid bijeenkomst apr 2014
Op donderdag 6 maart is in de school Samenspel apart voor Geerdinkhof een langverwachte veiligheidsbijeenkomst gehouden.

Er werd apart voor Geerdinkhof een bijeenkomst gehouden omdat de eerste uitnodiging niet in Geerdinkhof was verspreid. En ook de tweede uitnodiging is niet verspreid in heel Geerdinkhof... Hoe moeilijk kan het zijn om op een kaart te kijken waar Geerdinkhof ligt en een brief in vijfhonderd brievenbussen te doen?

Veiligheid keurmerk

Vraagt u zich weleens af of uw woning goed is beveiligd? Of wat u zelf kunt doen om veiliger te wonen? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst over woningovervallen, babbeltrucs en inbraak op 6 maart 2014 in basisschool Samenspel. Een belangrijke bijeenkomst waarin u leert om criminelen buiten de deur te houden!

Bij ons in de buurt is onlangs ingebroken. Inbrekers kwamen binnen door middel van de zogenaamde "kerntrekmethode". Politie Eenheid Amsterdam doet er alles aan om deze inbraak op te lossen, de dader(s) aan te houden en gestolen spullen terug te geven aan de eigenaren.
De meeste woningen zijn voorzien van goed hang en sluitwerk. Echter, heel veel van de inbraken die momenteel gepleegd worden gebeuren via de zgn. "kerntrekmethode"; hierbij draaien criminelen een sterke schroef in de cilinder (daar waar u uw sleutel in doet) en plaatsen daar een apparaat met een trekmechanisme overheen en trekken dan de cilinder uit het slot. Vervolgens is het dan een eenvoudige handeling om het slot open te draaien met een schroevendraaier of bouwsleutel en de deur te openen. De meeste sloten zijn niet tegen deze methode opgewassen. Gelukkig heeft de branche hier ook al weer oplossingen op gevonden.

Lees meer...

Bewoners uit de G-buurt opgelet!
Veiligheid inbraakpreventie
Op maandag 27 januari organiseert Stadsdeel Amsterdam Zuidoost in samenwerking met de Politie, POZO en het CCV een voorlichtingsbijeenkomst in het kader van inbraakpreventie: "Hoe Beveilig Ik Mijn Huis?". Deze voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor bewoners uit de G-buurt.

Op verzoek van onze vereniging zijn door onze plaatsvervangend buurtregisseur, inspecteur Frans van der Kroon, cijfers m.b.t. inbraken en pogingen tot inbraak in Geerdinkhof in de periode januari t/m september verstrekt. Het bestuur ontving namelijk signalen, waaruit bleek dat leden van de vereniging hieraan grote behoefte hadden.

Veiligheid misdaad in kaart

Weet u hoe vaak er in uw buurt ingebroken wordt? Voortaan kunt u hier zelf zien waar en wanneer er in uw buurt werd ingebroken. De politie deelt deze informatie zodat u zelf maatregelen kunt nemen om een inbraak te voorkomen.

{jb_warning}De politie onderzoekt een aantal woninginbraken in onze buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en draagt uw informatie bij aan de oplossing van deze woninginbraken.
De inbraken zijn gepleegd in de Geerdinkhofbuurt en de Kantershofbuurt tussen donderdag 8 augustus en woensdag 14 augustus in de vroege ochtenduren tussen 04:00 en 06:30 uur.{/jb_warning}

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

 Tips m.b.t. woninginbraak

{jb_warning}Opgelet!{/jb_warning}
Afgelopen dinsdagavond/-nacht is gepoogd in 4 woningen in de lage nummers in te breken.
De methode was voor alle vier dezelfde: gaatjes boren in het hout van het keukenraam en met bv. een stuk ijzerdraad de hendels ontgrendelen. Bij twee huizen is het gelukt.

Er is een Ierse bende actief in Amsterdam en omstreken die zeer agressief te werk gaat. De mannen bellen aan bij willekeurige huizen en beweren dat het voegwerk van het huis aan vervanging toe is.

Ook kunnen ze het dak opnieuw bedekken. Schoorstenen zijn een zeer geliefd item. Door de nogal agressieve manier van de heren om de klus te klaren zijn er heel wat slachtoffers gevallen.

Beste bewoners van de wijk Geerdinkhof, voor u ligt de nieuwe wijkkrant. En deze keer wil ik ook graag even een stukje schrijven voor u. Na zes jaar lang uw buurtregisseur te zijn geweest is voor mij het moment gekomen om afscheid te nemen.

Blijkens onze veiligheidsman, de heer Johan Kunst, zijn de Ierse klusjesmannen weer in onze wijk actief.
Zij bieden hun diensten aan, maar willen eerst contant geld voordat ze beginnen.
Daarna zijn ze spoorslags verdwenen......
Wees op uw hoede.
{jb_warning}Als u de mannen signaleert bel dan direct de politie: 0900-0844.
Voelt u zich of wordt u bedreigd, bel dan direct 112.{/jb_warning}

Toen ik vorige week mijn waterleiding naar de achtertuin afsloot, rook ik een gaslucht in de kruipruimte.
Liander gebeld die onmiddellijk de hoofdkraan afsloot. Het installatiebedrijf dat ik had gebeld, kon geen gasleiding vinden in de kruipruimte.

Begin februari bezocht bestuurslid Yolanda Grift de voorzittersbijeenkomst van het stadsdeel waar de aftrap is gedaan voor het project Samen brandveilig. Het gaat om een landelijk project, maar voor Amsterdam begint het in Zuidoost nu al. Heel concreet: wij zijn een van de twee pilotbuurten, naast Gein 3.

Wat te doen als u onverhoopt slachtoffer bent van een inbraak of diefstal uit uw woning?

Enige tijd geleden is er in een flat een hennepplantage ontdekt. Deze plantage is ongeveer één jaar in werking geweest. Door oplettendheid van bewoners is deze plantage ontdekt.
Als buurtregisseur van het politie-wijkteam Ganzenhoef wil ik u een paar tips meegeven omdat u bewoner bent van deze buurt. Als bewoner ziet en hoort u veel in de buurt en de politie kan uw opmerkzaamheid goed gebruiken.

Nu de donkere dagen voor kerst zijn aangebroken is het dievengilde weer op pad om een extra centje te verdienen. Omdat het vroeg donker wordt, kunnen deze mensen nu vrij snel zien of iemand wel of niet thuis is. Het is daarom handig om via “timers” de verlichting in uw huis aan te laten gaan. Hierdoor maakt uw huis een bewoonde indruk. Natuurlijk hoort hierbij een deugdelijke afsluiting van uw woning.

Afgelopen zomer is bij diverse bewoners (waarschijnlijk) door blikseminslag schade opgetreden aan o.a. computer, inbraakbeveiligingsapparatuur en UPC-modem.
In de meeste gevallen komen piekspanningen via de nutsleidingen voor elektriciteit, kabel-tv en telefoon onze woning binnen en is de bliksem elders ingeslagen bijvoorbeeld in een verdeelkast van UPC of KPN.

Afgelopen woensdag 25 juni 2008 was het eindelijk zo ver. Een informatieavond rondom "Veilig wonen / Woninginbraak", georganiseerd door ons, twee politieagenten van het wijkteam Ganzenhoef, in samenwerking met de VVE Geerdinkhof. Naast deze mensen, waren de buurtregisseur Rob Mulder, Jan Meijers van Programma Management Veilig Wonen, Kees Speelman, projectleider woning- en autocriminaliteit en Jessey Jacobus van het stadsdeel Zuidoost afdeling aanwezig.

Met het ingaan van de zomer lijkt het ons verstandig u er nogmaals op te wijzen, dat door de warme temperaturen de schuifpuien en ramen meer open zullen staan als in de koude jaargetijden.
Dit geeft de kans aan, inbrekers en insluipers, om zonder problemen “ uw woning” binnen te dringen, zonder dat u het merkt. Dit geldt vooral voor de nachtelijke uren, echter overdag bent u ook kwetsbaar.

Bij de, in de flyer genoemde telefoonnummers van het bestuur of meldpunten criminele feiten in en om Geerdinkhof kwamen over 2006 maar liefst zevenenveertig meldingen binnen.

We hebben vernomen dat de we een nieuwe buurtregisseur hebben: Rob Mulder. Het bestuur heeft inmiddels contact met de heer Mulder gelegd over de diverse problemen in onze wijk (parkeren, graffiti). Uit het eerste contact is gebleken dat ook van de kant van de politie aandacht is voor de parkeerproblematiek in onze wijk.
Wilt u iets doorgeven aan de buurtregisseur, neem dan svp Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Johan Kunst, bestuurslid en contactpersoon. Op dit moment beschikken we nog niet over een rechtstreeks adres van de buurtregisseur.

De laatste tijd wordt Geerdinkhof opgeschrikt door golven van garage inbraken. Via het bestuur zijn intensieve contacten met de buurtregisseur om e.e.a. te monitoren en mede daardoor de politie te voorzien van goede informatie waarmee de dader(s) opgespoord kunnen worden.
De werkwijze is telkens dezelfde. De inbreker(s) proberen de deur naar de garage te forceren met een schroevendraaier te hoogte van het slot.
U kunt zelf beveiligingen aanbrengen door strips te plaatsen, dievenklauwen te monteren of een grendel aan de binnenzijde te plaatsen (dit laatste werkt natuurlijk alleen wanneer de garage toegankelijk is via de woning).
De inbraken concentreren zich steeds in een bepaalde buurt (de lage of de hoge nummers). Bij één buurtbewoner is reeds drie maal in de garage ingebroken.
Meer informatie over beveiligen van woningen en/of garages kunt u vinden bij het politiebureau of op: http://www.politiekeurmerk.nl

Bij de, in de flyer, genoemde telefoon-nummers van het bestuur of meldpunten criminele feiten in en om Geerdinkhof kwamen over 2005 elf meldingen binnen. Over 2003 waren dit er eenentwintig en over 2004 waren er zeven meldingen.

“De Bijlmer zucht het meest onder het wapengekletter”, zo meldt De Telegraaf deze week. In Amsterdam staan 4 delen van de Bijlmer op de eerste vier plaatsen op de lijst van meest beruchte buurten van Amsterdam.

Vrijdag 16 mei 2003 lanceerden burgemeester Job Cohen, hoofdofficier van justitie Leo de Wit en hoofdcommissaris van politie Jelle Kuiper -oftewel de Amsterdamse Driehoek- hun gezamenlijke website eenVeiligAmsterdam.nl.