Nu de donkere dagen voor kerst zijn aangebroken is het dievengilde weer op pad om een extra centje te verdienen. Omdat het vroeg donker wordt, kunnen deze mensen nu vrij snel zien of iemand wel of niet thuis is. Het is daarom handig om via “timers” de verlichting in uw huis aan te laten gaan. Hierdoor maakt uw huis een bewoonde indruk. Natuurlijk hoort hierbij een deugdelijke afsluiting van uw woning.

Wat dieven ook doen, is vroeg in de ochtend bij woningen aanbellen. Als hierop niet wordt gereageerd gaat men kijken of ze ergens makkelijk kunnen binnenkomen. Wordt er bij u ’s ochtends vroeg aangebeld en u vertrouwt het niet, meld dit dan bij de politie!

Beveilig ook uw auto. Laat uw handschoenenkastje open staan en laat geen voorwerpen achter in uw auto, zoals een tas, jas, TomTom of autoradio.

Mocht u verder nog zaken tegenkomen die u niet vertrouwt, meld dat dan bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.  Belangrijke aandachtspunten zijn dan: hoe zien de personen eruit? Wat hebben ze aan? En wat voor vervoer hebben ze? Rijden zij met een auto noteer dan het kenteken, merk, kleur en type auto

En dan nog dit. Honden  moeten binnen de bebouwde kom aangelijnd zijn. Doet u dit niet dan kan dit een boete opleveren van 60 euro!

Het rijden met een motorvoertuig over fietspaden en voetpaden is zónder ontheffing verboden en dit  betekent een boete van 90 euro.

Stilstaan op een fietspad of voetpad levert een bekeuring op van 60 euro.