Er is een Ierse bende actief in Amsterdam en omstreken die zeer agressief te werk gaat. De mannen bellen aan bij willekeurige huizen en beweren dat het voegwerk van het huis aan vervanging toe is.

Ook kunnen ze het dak opnieuw bedekken. Schoorstenen zijn een zeer geliefd item. Door de nogal agressieve manier van de heren om de klus te klaren zijn er heel wat slachtoffers gevallen.

Het werkt als volgt. Ze nemen de klus aan tegen een belachelijk bedrag, vervolgens worden de groeven niet schoongemaakt. Daarna smeren of spuiten ze er een af ander plakkerig zandmengsel op. Als de boel droog is valt het bij aanraking als los zand eraf. Ze hebben zelfs al een dakbrand veroorzaakt.

Ook het aanbrengen van lood voor de schoorsteen laat zeer te wensen over. Het oude twintigponds lood (2 mm dik) wordt meegenomen en vervangen door een 1 mm dikke loodslab met een plaklaag, die los om de schoorsteen wordt gelegd!

U bent gewaarschuwd! De politie is op de hoogte en zeer dankbaar als er melding wordt gemaakt dat de oplichters weer bezig zijn met hun colportage.

Dhr. Corné Bruijn Plomp
tel. 020690311 / 0646235707