Wateroverlast

wateroverlast amsterdam rainproof

Het regent vaker en harder en onze stad kan dat niet aan. Maak je huis en tuin daarom rainproof, want elke druppel telt!
Er komen vaker extreme regenbuien. Door steeds meer tegels, asfalt en bebouwing kan het regenwater niet meer weg. Dit kan voor overlast en schade zorgen, ook in jouw buurt. Dat laat je toch niet gebeuren? Wat ga jij doen?

De extreme regen van maandag 28 juli gaf veel wateroverlast in Amsterdam: vele souterrains, woonkamers, stations en straten liepen onder.
Waternet, partner in Amsterdam Rainproof, neemt het initiatief om te inventariseren waar de wolkbreuk tot schade heeft geleid en te onderzoeken wat hiervan de oorzaken zijn.

Wateroverlast waternet

Als sinds tijden maken we ons in de buurt zorgen over ons leefgebied. Terecht, als je weet welke waanzinnige idee├źn en plannen al de revue zijn gepasseerd, al valt het wel weer mee als je ziet wat er allemaal van terecht is gekomen.

Eens in de zoveel jaar duikt het onderwerp op: grond wa teroverlast in Geerdinkhof. Dat leidt tot onrust onder bewoners en tot initiatieven om het probleem te beheersen. Maar wanneer is grondwater nu eigenlijk een probleem? En wat kun je eraan doen? Peter Kaskens, Geerdinkhoffer van het eerste uur, heeft ook in zijn werk veel met grondwaterpro blematiek te maken gehad. Hij licht het onderwerp toe.

In het programma Tros Radar van 20 april jl. werd aandacht besteed aan grondwater-overlast. Op hun website wordt antwoord op de meest gestelde vragen bij grondwateroverlast gegeven.