Voor dit nummer kreeg Infobulletin een inkijkje in het huis van de familie Begeer-Sommeijer, nummer 524.

Wonen begeer sommeijer

Sander Begeer en Dirkje Sommeijer wonen hier nu zes jaar, met inmiddels drie kinderen. Ze verhuisden destijds vanuit een krappe woning aan de Czaar Peterstraat en konden aanvankelijk hun ogen niet geloven over hoeveel ruimte het huis aan de Geerdinkhof bood. Toen ze kwamen, hadden ze al een kind en het duurde nog twee jaar voordat ze de bovenste verdieping eens in gebruik gingen nemen.

Verbeteringen
Het huis beviel dus goed, maar Dirkje zag wel al snel wat ze eraan wilde verbeteren. De huiskamer had een lange wand, die ze wel wat lichter wilde hebben. Daarom werd een deur naar de tuin uitgebreid tot een brede schuifpui. Het middagzonlicht valt nu royaal naar binnen en het zicht op de tuin werd uiteraard ook beter. De tuin zelf hebben ze, net als veel buren, naar achteren kunnen uitbreiden. Hierdoor ontstonden meer verblijfshoekjes, waar ze al naar gelang zon en temperatuur, lekker kunnen vertoeven.
Een andere aanpassing die Dirkje liet realiseren was het doortrekken van de keuken. Ook daarbij was de behoefte aan licht doorslaggevend. Na deze aanpassing is nu er een extra stuk aanrecht, waar je daglicht hebt op je handen en zicht op de tuin.

Kinderparadijs
Over het huis en de buurt zijn deze Geerdinkhofbewoners dus dik tevreden, zeker ook gezien alle speelmogelijkheden voor de kinderen, die vanuit de tuin zo een groot grasveld op kunnen rennen.
Daarom verbaast het Dirkje wel eens dat niet veel meer mensen op dit soort wijken afkomen. Anderen noemen dit het 'geheim van de Bijlmer', een wijk met een minder gunstige naam die desondanks een aantal zeer leefbare buurten kent. Je moet maar over je vooroordelen heen kunnen kijken.

Australiƫ
De horizon van Dirkje en Sander blijkt echter nog verder te reiken dan de Geerdinkhof. Ze vertrekken over enkele maanden voor twee jaar naar Australiƫ. Dat was een al lang bestaand plan, dat in werking zou treden als Dirkje haar specialisatie tot oncoloog zou hebben afgerond.
En wat gebeurt er in die tijd met dat prettige huis aan de Geerdinkhof? Dirkje en Sander zijn van plan voor twee jaar te verhuren. Ze schakelen daar een bureau voor in, maar staan ook open voor onderhandse gegadigden.

De laatste jaren zie je dat veel Hollanders de betovering van Australiƫ niet kunnen weerstaan en na een geslaagde vakantie meteen plannen maken om opnieuw te gaan. Dus als je er twee jaar gaat werken, zoals Dirkje en Sander, is het nog maar de vraag of je wilt terugkeren. Maar een ding is zeker: het huis aan de Geerdinkhof zal niet uit hun herinnering verdwijnen.