Het was begin jaren tachtig; mijn man, de (herders)hond en ik woonden op een leuke plek aan de Westlandgracht in Amsterdam.

Wonen wil verhagenMijn beroep is kapster en mijn man was tennisleraar. Mijn man wilde naast het lesgeven ook tennisartikelen gaan verkopen. In een Amerikaans magazine maakte hij kennis met de verkoop van tennissnaren en bespanmachines via een postordersysteem. Dit was in Nederland nog niet gebruikelijk. Ook hadden we de ambitie een eigen merk op te zetten. Dit is ons ook gelukt ; 25 jaar geleden hebben wij het merk Ferry Force op de Nederlandse markt gezet.

Onze etage werd al snel te klein; de zolderkamer was al verbouwd tot kapsalon en wilden we ons bedrijf in tennisartikelen verder ontwikkelen dan was verhuizen de enige optie.
We gingen dus op zoek naar een huis met veel ruimte, om onze twee bedrijfjes te kunnen huisvesten.

Het was een Paasweekend en verschrikkelijk slecht weer. In de krant stond een uitgebreide advertentie over een modelwoning in Geerdinkhof.
Die leek ons de ruimte te bieden die we nodig hadden en we stapten in de auto, richting Geerdinkhof. We waren gelijk enthousiast. Het was een prachtig huis om onze plannen te realiseren en daarbij ook nog eens gesitueerd in een mooie omgeving met veel groen. We hebben er niet lang over hoeven nadenken en hebben het gekocht. Vanaf de eerste dag voelden we ons in Geerdinkhof op onze plek.

Alle plannen hebben we kunnen realiseren en we genoten van het leven in Geerdinkhof en omgeving. In 2005 is mijn man helaas overleden. Een verdrietige tijd volgde, maar ik bleef me thuis voelen in ons huis in Geerdinkhof.
Ik wandelde met de honden veel door het park. Het gaf mij de energie die ik nodig had.

Nu, vijf jaar later, kan ik met mijn huidige partner en zijn hondje weer onbezorgd genieten van Geerdinkhof.
Mijn kapsalon heb ik heropend en de webshop voor tennisartikelen heb ik kleinschaliger voortgezet. Met mijn huidige partner zijn er ook weer de nodige toekomstplannen. Op basis van onze persoonlijke ervaringen is mijn partner recentelijk een onderneming gestart (www.datefoto.nl) die zich specialiseert in foto's voor relatiesites.
Ook wij hebben elkaar namelijk via een relatiesite leren kennen. Het was ons daarbij opgevallen dat er vaak geen of slechte foto's worden gebruikt. Meestal wazige, afgeknipte, te veraf genomen of vakantiekiekjes. Dat kan dus beter.
Ik hoop dat de geschiedenis zich herhaalt en onze plannen voor de toekomst weer mogen uitkomen en dat Geerdinkhof daar een rol in blijft spelen.