Nou ja, buren... Door verschillende omstandigheden heeft deze rubriek momenteel meer het karakter van 'Kijkje bij m'n eigen'. Net als de vorige keer heeft een redactielid van het Infobulletin zijn eigen interieur gefotografeerd. Dat houdt natuurlijk snel op, dus voor het volgende bulletin gaan we zeker weer bij 'een ander' kijken!

Wonen wouter van rennes

Bijlmer - en toch aantrekkelijk
Wat u hier (op pagina 2) ziet is de huiskamer van nummer 509. Wij - Anna Kok en Wouter van Rennes - zijn hier in 1994 komen wonen, vanuit Amsterdam-Oudwest. We zochten toen al enkele jaren een eigen huis, maar vonden geen geschikte stek. Totdat we eens een advertentie hadden gezet in het blad van de Vereniging Eigen Huis. Daar reageerden wel zestig mensen op. Een daarvan zat in de Bijlmer. Toen we meteen weer wilden ophangen, zei de man dat we daar spijt van zouden krijgen. Dat klonk niet als een bedreiging en het wekte dus toch onze nieuwsgierigheid op. We zetten het adres onder aan ons bezoeklijstje en gingen aan het eind van het bezichtigingsrondje ook nog maar even in de Bijlmer kijken. Het bleek een bijzonder object te zijn en de eigenaar wist zijn huis heel goed aan te prijzen, waarbij hij niet naliet te wijzen op de prettige sociale omgeving. Toen we ten slotte de zeer ruime zolderverdieping aanschouwden, keken we elkaar aan en zeiden: dit moet het worden. En dat werd het.

Woningaanpassing
Omdat het huis goed onderhouden was, hebben we bij aanvang slechts één flinke aanpassing gedaan: een grote schuifpui erbij laten maken om ook vanuit de zithoek ruim in de tuin te kunnen kijken. Verder hebben we jarenlang geen bijzondere dingen met het huis gedaan, behalve regulier onderhoud. Maar twee jaar geleden hebben we een plan gemaakt voor allerlei deelverbouwingen. Dit overigens zonder zeker te kunnen stellen dat we nog jaren blijven; maar je moet een keer wat gaan doen. Van die verbouwingen zijn de keukenhoek en de entree van de huiskamer inmiddels klaar. Die entree bestaat nu in haar geheel uit plafondhoge glazen klapdeuren (veel meer licht in de hal!). De enorme ombouw van de eertijds rustieke open haard hebben we volledig verwijderd en tot een strak geheel gemaakt. Maar er volgt nog veel meer in huis.

Nog weer vaker dan vóór de verbouwingen roepen we nu tegen elkaar dat we heel tevreden zijn met dit onderkomen en met onze sociale omgeving. Die wegen nog steeds op tegen de bekende nadelen van het wonen in deze uithoek van Amsterdam.