Dat las ik dus ook. En wist van niks, haha! Tot ik gebeld werd door Marjon, de vorige pen. Aangezien ik niet zo'n schrijver ben en het erg druk heb met mijn bedrijf, was ik in eerste instantie een beetje sceptisch.

Wonen guus donkerIk ken Marjon als buur en als klant. Dat is ook het leuke van Geerdinkhof: het is en blijft toch een beetje een dorp. Wel erg jammer dat onze mooie oprijlaan weg is. Ik woon hier, samen met mijn zoon, alweer zo'n 15 jaar en met veel genoegen. En tja, ach-teraf hadden we die beslissing veel eerder moeten nemen.
Hiervoor heb ik op Huigenbos gewoond, 10 hoog... Dat is nog het enige wat ik mis. Wat een uitzicht!

Indertijd wilden we een huisje, een tuintje en gras voor de kleine en niet meer op 10 hoog.
Een kennis wist indertijd dat wij op zoek waren naar een grasmat-je en attendeerde ons op nr. 608. Geerdinkhof kenden wij overigens al heel lang. We hebben meteen een afspraak gemaakt met de vorige bewoners. Helaas moesten we nog wel een jaar wachten Maar ja ... we waren wel meteen verliefd op het huis. Niet omdat dat huis nou zo mooi was. Integendeel, het was eigenlijk meer een bouwval, pfffffff. Maar dat kwam mij indertijd heel goed uit: verbouwen, veranderen, aanpassen naar eigen smaak en inzicht. Indertijd had ik mijn klus-bedrijf nog niet, maar de uitdaging van dit huis was er niet minder om.

Inmiddels werk ik meer bij klanten op Geerdinkhof en uiteraard ook ver daarbuiten, dan in mijn eigen huis. Het is nog steeds niet (helemaal) af, haha.
Uiteraard ken ik heel veel mensen in Geerdinkhof, ten eerste omdat ik hier relatief lang woon en ten twee-de, door al mijn klanten die ik on-dertussen in de loop der jaren heb gekregen.
Behalve dat het hier heerlijk is om te wonen, is het ook heerlijk om in de buurt te kunnen en te mogen werken. Meestal geen file. Veel (vaste) klanten bellen mij regel-matig om iets in of om 't huis te laten doen. Variërend van een uurtje werk tot aan weken.

Ik zie wel als bewoner en zeker als bedrijf, dat de buurt hier en daar "achteruit" gaat. Dit o.a. ten gevolge van achterstallig onder-houd. En dat is best jammer. Het visuele aspect is één, maar het kostenplaatje is twee. Hoe langer je wacht met onderhoud, hoe duurder iets uiteindelijk wordt en dat onderschat helaas een aantal mensen wel eens.

Rest mij nog, aangezien ik de laatste pen van dit jaar heb, iedereen, zowel buren als klanten, hele fijne feestdagen en een heeeeeel goed uiteinde toe te wensen!
We zien of spreken elkaar vast en zeker volgend jaar weer.