Gevolg gevend aan de oproep " versterking van de redactie gezocht" zat ik op woensdag 23 september voor het eerst bij de redactievergadering.

Wonen ruud van beeren

Na het voorstellen en kennismaken werden de taken verdeeld. Al eerder had ik per mail aangegeven dat ik al enige tijd met fotograferen bezig ben en in die hoek misschien een bijdrage kan leveren. Het leek op dat moment dan ook het meest voor de hand liggend dat ik het kijkje bij de buren op mij zou nemen. Met deze opdracht thuis gekomen begon het echte werk . Aangezien niemand zich voor de rubriek had opgegeven, heb ik een deel van ons eigen huis in beeld gebracht en vertel ik hoe we hier zo zijn gekomen.

In 1996 zijn wij met z'n vieren vanuit de binnenstad van Amster-dam verhuisd naar Geerdinkhof 251. We zijn hier gaan wonen omdat onze dochters er voor hadden gekozen het middelbaar onderwijs op de OSB te gaan volgen. Voor het eerst een eigen huis met een tuin, een garage en twee verdiepingen in een prachtige buurt.

De overgang vanuit de stad was groot. We waren gewend aan het geluid van trams, brandweer- en ziekenwagens, open- en dichtgaan-de bruggen en het schreeuwen van de apen in Artis. Hier werden we geconfronteerd met een enorme stilte, af en toe doorbroken door het geluid van overgaande vliegtuigen, recht boven ons huis. Alsof er een pijl op het dak geschilderd was, richting Schiphol. Het wende snel.

Na 10 jaar verliet ook onze jongste dochter het huis om op zichzelf te gaan wonen. Gelukkig niet zo ver weg, vlak bij Ganzenhoef, op de tiende verdieping, met een geweldig uitzicht over onze buurt.

Tijdens haar verhuizing zagen we het huis van de buren te koop staan. Het huis van onze dromen! Alles gelijkvloers, met een prachtige

ruime tuin en een fantastische huiskamer met een serre en moderne keuken, precies zoals wij het mooi vonden.

Hier wonen we inmiddels al weer twee jaar en hebben het nog steeds elke dag enorm naar onze zin. De verhuizing heeft ongeveer drie weken geduurd. Omdat het zes huizen vanaf ons oude huis was, hebben we met z'n twee├źn per kruiwagen alles op ons gemak van het ene huis naar het andere gebracht. Niets ingepakt, maar los vanuit de kast naar de nieuwe plek.
Toen uiteindelijk ook het bed was overgebracht waren we verhuisd.