Ik ben Marjon Maarschalkerweerd, 51 jaar en woon sinds bijna 2 jaar in de Geerdinkhof.

Wonen marjon maarschalkerweerdNatuurlijk zijn wij lid van de vereni-ging Groot Geerdinkhof geworden en vinden het altijd leuk als het infobulletin weer in de bus valt. In het laatste nummer werd iemand gevraagd om op amateurgebied foto's te maken van onze buurt. Ik vind het leuk om te fotograferen en heb mij dus opgegeven om foto's te maken voor het infobulletin. Daardoor kom ik ook meer te weten over wat er in onze buurt speelt. Ik werk 40 uur in de week en ben veel weg, dus dacht ik dit is wel een leuke manier om iets meer van de buurt te weten te komen.

Wij hebben in november 2007 ons huis in de Geerdinkhof gekocht. Na 3 jaar in Diemen-Noord te hebben gewoond, zochten wij een koop-huis. Diemen-Noord is leuk, maar erg duur en je hebt er weinig ruimte om je heen. Uiteindelijk kwamen we Geerdinkhof 599 tegen op de site Funda en hebben we besloten om eens te gaan kijken.
Bij binnenkomst was het meteen goed, wij hadden gelijk een prettig gevoel over dit huis. Groot genoeg voor onze gezamenlijke drie kinderen, met een prachtige tuin, grote garage, enz. enz. Net voor de kerst van 2007 zijn wij met de drie kinderen verhuisd en wonen er nu alweer bijna 2 jaar. Inmiddels is één kind het huis uit en woont op zichzelf.
Aan het huis zelf hebben wij niet zoveel gedaan. We hebben een nieuwe keuken geplaatst en de bovenverdieping om laten bouwen tot een slaapkamer. Daarvoor was het een soort kantoortje/fitnessruimte. Binnen hebben wij alleen behangen en de boel weer opgefrist. Het huis was goed onderhouden. De tuin hebben wij een beetje veranderd naar onze eigen smaak.
Ons huis ligt aan een leuk doodlopend straatje en we hebben ook leuke buren. Het is er heerlijk rustig met een prachtig natuur om ons heen. Elke dag als we weer thuis komen zijn wij zo blij dat we dit gedaan hebben!
Er wordt vaak negatief over Amsterdam-Zuidoost gesproken. Wij zelf hebben gelukkig nergens last van, maar familieleden en vrienden vinden het dapper dat wij hier zijn gaan wonen. Terwijl het zo heerlijk is in Zuidoost.

Voor ons is het bovendien gunstig om in Zuidoost te wonen. Mijn man heeft een baan in Amstelveen en ik heb een eigen zaak in Haarlem. Er zijn van hieruit goede verbindingwegen naar ons werk en er zijn bijna geen files.

Ik hoop ook dat er nog meer bewoners lid worden van onze vereniging Groot Geerdinkhof! Het is leuk om iets voor je buurt te doen.