Na in het vorige infobulletin zelf te zijn geïnterviewd was de keuze aan wie de pen door te geven snel gemaakt. Een bezoekje aan mijn nieuwe buren leek mij interessant. Nieuw, nou ja, tijdens het interview bleek dat ze er in mei aanstaande al weer een jaar wonen! De hoogste tijd dus om nader kennis te maken met Baukje Zee, Alrik van der Wild en hun bijna vierjarige dochter Gijs in hun woning op Geerdinkhof 346.

Alrik woonde weliswaar als kind al in Amsterdam, maar is met zijn ouders regelmatig verhuisd en woonde ook in het buitenland. Baukje komt van oorsprong uit Lelystad. Tijdens de studie zijn beiden in Amsterdam komen wonen. Alrik heeft na een start aan de Vrije Universiteit uiteindelijk Europese studies aan de universiteit van Amsterdam gedaan. Baukje deed aan de Hogeschool Holland een studie commerciële economie, maar is recent afgestudeerd in de klinische ontwikkelings-psychologie.

Hoewel ze elkaar hebben leren kennen in het buitenland tijdens hun werkzaamheden voor een groot software-bedrijf en ook nog veel in het buitenland hebben gereisd zijn ze uiteindelijk samen in de Kerkstraat in Amsterdam Centrum terecht gekomen. Alrik kon van een van zijn hobby's (eten en drinken) z'n werk maken en werkt sinds een jaar of acht in achtereenvolgens twee delicatessen zaken. In de laatste winkel, die zich op het Beukenplein bevindt en waar vooral kaas en wijn verkocht wordt, werkt hij als verkoper/bedrijfsleider. Voor de inkoop van de producten reist hij regelmatig naar het buitenland en profiteert dan alsnog van de tijdens de studie opgedane talenkennis. Zoals bovenvermeld heeft Baukje klinische ontwikkelings-psychologie gestudeerd en sinds kort is zij op zoek naar daarbij passend werk. Complicatie is wel dat zij na haar werkzaamheden in het buitenland de zorgsector niet zo dynamisch vindt. Voorlopig heeft ze echter (mogelijk in afwachting van een promotie-onderzoek) werk in een zorginstelling voor uit huis geplaatste tieners. Mij lijkt dat trouwens behoorlijk hectisch!
De reden om naar de Geerdinkhof te verhuizen heeft te maken met hun dochter Gijs. Een bovenhuis zonder tuin en zonder de mogelijkheid van een auto in de buurt maakte de Kerkstraat minder aantrekkelijk. Via de werkgever van Alrik zijn ze uiteindelijk in de Geerdinkhof terecht gekomen. Beiden zijn zeer tevreden met het resultaat: een ruim licht benedenhuis met een tuin in een rustige jaren-70 buurt (vooral vanwege de kleur van de stenen) voor een redelijke prijs. Hoewel de hofjes de wijk iets beslotens geven wandelen zij via de wandelpaden door het groen gemakkelijk van het ene naar het andere hofje en vooral Gijs vindt de speelveldjes onderweg prachtig. Wat ze verder aardig vinden is het gemoedelijke contact met de buren, in de Kerkstraat vaak beperkt tot de medebewoners van het trappenhuis.
Met een vierjarig dochter en beiden een drukke werkkring hebben ze eigenlijk maar weinig vrije tijd. Toch is er nog tijd voor hobby's. Zoals gezegd houdt Alrik van koken en lekker eten, maar hij zwemt en fietst ook én, hier in de Geerdinkhof ontdekt, werkt graag in de tuin. Op dit moment moet er vooral gesnoeid worden. Baukje loopt graag hard met een buurvrouw, liep al eens de halve marathon van Amsterdam, en vindt het prettig dat ze van huis gemakkelijk het park en Diemerbos in kan. Aan de yoga die ze in de stad deed komt ze nog niet toe, omdat het lastig is om zonder parkeer-vergunning met de auto naar de stad te gaan.

Niet veel nadelen dus het wonen in de Geerdinkhof. Na lang nadenken weten beiden er toch een paar te noemen. Incidenteel is er de overlast van de vliegtuigen. Ze vinden het vooral jammer dat er in de wijk geen buurtwinkels zijn, zoals in de stad, en dat het drinken van een kopje koffie in een café om de hoek met de bijbehorende aanspraak niet echt tot de mogelijkheden behoort. Maar met het vooruitzicht dat Gijs na de zomervakantie naar de Bijlmer Montessori School aan de overkant van de weg kan valt daar goed mee te leven.