Frits Brommet nodigde me voor heel iets anders uit dan op de foto staat. Toen ik voor een afspraak belde vertelde hij dat de patio met glazen dak een mooi stukje van zijn huis in de 400 nummers is, en dat hij mij daar best een foto voor onze rubriek van wilde laten maken.

Wonen frits brommet

"We waren tamelijk uniek", vertelt hij toen ik er een paar dagen later was, "door de patio in onze bungalow niet zomaar te overkappen, maar door er een beweegbaar, glazen dak voor te kiezen dat ook nog als een puntdak naar boven gevouwen is. Hierdoor lijkt de patio ruimer, het is hier niet zo hoog en zo heb je niet het idee dat het dak op je af komt".
Hij heeft gelijk, het oogt naar alle kanten ruim. Prachtige planten als een grote palm, passiebloem, orchidee, hibiscus en nog veel meer, je vindt het allemaal langs de wanden van de open gesloten patio. Ook open, want het dak is beweegbaar en de glazen panelen kunnen zodanig over elkaar geschoven worden dat driekwart open is. Kwestie van op een knopje drukken.
In het midden staat een eettafel en de warmte van de buitenhaard, die nu een binnenhaard is, maakt het aangenaam daar te zijn, al is het een kille grauwe novembermiddag.
Waar de erudiete kunstverzamelaar niet op gerekend had, was dat uw trouwe fotograaf nogal nieuwsgierig van aard is en gráág het hele huis wilde zien. De ene ruimte is nog fraaier en verzorgder dan de andere, het was weer zo'n buren-kijkje waar wel twintig foto's van gemaakt kunnen worden. Ook hij is een muziekliefhebber (er wonen er bovengemiddeld veel in Geerdinkhof) en speelde wat voor op het klavecimbel, een nagebouwd Ruckers instrument. Wat is life gespeelde muziek toch een stuk mooier dan welke CD, grammofoonplaat of MP3 opname dan ook, prachtig! Daarnaast veel fraaie kunst aan de muur en in elke kamer een boekenkast, dus om nu alleen maar een overdekte patio te fotograferen...
Het is een blik op de hele woonkamer geworden, met toch een doorkijkje naar de patio en de achterliggende studeerkamer, met een vijftal schilderijen zichtbaar en ook een plastiek, op de marmeren sokkel voor de glazen muur en natuurlijk, uiterst rechts, een boekenkast. De vriendelijke gastheer verschool zich na een kopje thee voor ons ingeschonken te hebben achter een boek. Welk boek? Contrapunt, geschreven door een pianospelende buurtgenote...

We zijn Frits dankbaar dat hij een mailtje stuurde om zijn patio te laten fotograferen. We zijn alweer door de aanmeldingen heen en zouden het erg prettig vinden meer adressen te krijgen waar een hoekje of een hele kamer, een zolder of een garage, een fraaie nieuwe keuken of een eigenwijs doorkijkje tot een verrassende foto leidt om de andere Geerdinkhoffers een kijkje bij de buren mee te gunnen!