De laatste superzonnige dag van de herfst, leek het wel. Echt een dag om aan Het Kijkje Bij De Buren te werken. Maar de aanmeldingen zijn weer op. Lieve lezers (m/v), zoals je aan de volgende foto zult zien kan een kijkje bij de buren ook een HOEKJE bij de buren zijn, dus schroom niet, geef je op.

Wonen jenny wesly

Deze keer moest ik dus zelf weer wat bedenken.
Toen ik dacht dat het leuk zou zijn eens een kijkje bij een fotograaf-buur te nemen, dacht ik niet aan mezelf. Te makkelijk, laat ik maar zeggen. Maar Jenny, die al voor het tweede jaar die fraaie voorplaten van dit Infobulletin maakt, heeft een licht en stijlvol interieur. Ik had al eens eerder gevraagd of ik dat een keer mocht komen fotograferen. Vorige week was het zover. Nadat ik belde verschafte ze me toegang tot het huis, dat zij met partner en twee poezen bewoont in de 300 serie aan het water, om vervolgens met partner boodschappen te gaan doen en mij alleen met de poezen achter te laten. Zij weet als geen ander hoe prettig het is gewoon een beetje aan te rommelen en te experimenteren zonder op je vingers gekeken te worden en al helemaal door een succesvolle collega...
Vanuit drie standpunten heb ik foto's gemaakt en eigenlijk zou ik ze alle drie willen plaatsen, maar dat kan nu eenmaal niet. De keuze was vanuit het raam de kamer in, waar links een mooie foto van een varkentje stond en rechts de poes net in beeld kwam lopen, het Rietveldhoekje direct achter de entree, of het middenstuk met een kleurrijk schilderij en veel planten daaronder, terwijl je ook nog een gezellig stukje zithoek links, en wat van de strak witte keuken rechts zag, dankzij de super-groothoeklens.
Het is het Rietveldhoekje geworden, waarbij ik wel moet melden de Rietveldstoel op de voorgrond uit de kamer erbij getrokken te hebben. Wat u niet kunt zien is dat de rugleuning rood is en de zitting blauw; hij heet sedert het ontwerp in 1918 dan ook de Rood-blauwe stoel.
Om het mooie lichte interieur ook in de hal uit te laten komen heb ik de buitendeur open gezet, reden voor de poezen om eens poolshoogte te nemen; de zon stráálde hier naar binnen. En dan gewoon op het juiste moment afdrukken; klaar!