Abdel El Yazri ('Ab', voor zijn vrienden) kwam op zijn tweede jaar met zijn ouders naar Nederland en het gezin kwam te wonen in de Nieuwmarktbuurt. Tijdens zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechnologie werkte Abdel bij autoverhuurbedrijf Diks. Bedrijfsleider daar was de vader van Amber van Zon.

Abdel ontmoette Amber af en toe op het bedrijf. Tot 2001 duurde dat, want toen ging hij in de VS studeren voor een Master Airport Operations. Altijd al had hij grote belangstelling voor de luchtvaart in algemene zin. Ook heeft hij de opleiding tot piloot nog geambieerd, maar doordat hij een bril draagt, is dat destijds niet gelukt. Hij heeft meer geluk gehad bij Martinair, waar hij in 2006 is aangenomen en via een aantal functies tegenwoordig werkt als commercieel manager.

Paarden
Bij Amber van Zon begon alles op haar negende jaar bij de paarden. Ze woonde toen met haar ouders in Diemen en dus was Stichting Waveren niet ver. Daardoor begon ze al vroeg met het verkennen en herkennen van de buurt Geerdinkhof. Maar na Diemen werd het in 2003 eerst Oost en daarna West, waar ze na een paar jaar ging samenwonen met... Abdel. Ze werkte toen naast haar studie Algemeen Management als barvrouw bij Escape; bij de manege Waveren liep ze mee voor allerlei werkjes. Want haar passie voor paarden is nooit overgegaan. Nu is zij hoofdinstructrice bij het paardrijden. Ze geeft les, verzorgt de evenementen en kampen, rijdt paard voor klanten en de stal zelf en onderricht ook de overige instructrices.

Zoon en dochter
Amber en Abdel hebben twee kinderen, dochter Zorah van 4 jaar en zoontje Zulan van net 3 jaar. Ze gaan naar de basisschool Wereldwijs. Zorah in groep 1 en Zulan op Voorschool De Wijsneusjes.
Dat Abdel van Marokkaanse afkomst is en Amber een vrijgevochten jonge vrouw uit Diemen, heeft hun relatie niet gehinderd.

Wonen Yazri van Zon

 Integendeel. Ze respecteren elkaars achtergrond en leren van elkaar. Hun beider ouders waren maar in één ding geïnteresseerd: als hun kind maar gelukkig werd. En dat zijn ze, dat kun je zo zien! Abdel is zo Hollands als het maar zijn kan en Amber zou ik bijna buitenlands noemen, Italiaans of zo.

Fruitbomen
Hun huis is op kinderen ingericht: veel speelgoed en in de tuin een zandbak en een hangmat. Wat opvalt, is de grote hoeveelheid fruitbomen: amandelboom, appelboom, granaatappelboom, kersenboom en perenboom, zelfs een olijfboom. Dat is een hobby van beiden.
Kleine Zorah is een zwemfanaat. Ze heeft les in het AGO-bad in Diemen. Ook komt ze graag op de manege om op de ponypaardjes te rijden. De hele tijd dat ik met haar ouders praat, speelt zij heel zoet met puzzels. Haar broertje zit braaf aan een computerspelletje en eet tot slot een bruine boterham met chocoladepasta.

Ruimte
Abdel en Amber waarderen hier vooral de ruimte: in huis en daaromheen. Ook het goede contact met buren is een pre, dat was op de Willem de Zwijgerlaan minder. Vooral Enrique van de hoek is een goede buur: hij heeft het stel ook aangespoord om hier te komen wonen toen het kwam kijken naar de woning die te koop stond. Het was een warm welkom in het huis waar ze nu al weer sinds 2009 met veel genoegen in wonen. Dat noemen ze allebei ook het bijzondere van deze wijk. Dat je als dorpsgenoten close kan zijn met elkaar, maar elkaar ook de ruimte (ja, weer die ruimte) laat om je eigen ding te doen.

Wensen
Tot slot over wat er nog te wensen valt: Amber en Abdel willen graag meer horeca-adresjes in de buurt. Nou, daar kan ik ze aan helpen. Allereerst gaan ze nu naar Bar Gouden Leeuw, waar Thais wordt gekookt door Geerdinkhofbewoner Wit. Elk tweede en vierde weekend van de maand, op zaterdag en zondag.

We wensen het gezin nu een leuke vakantie toe en nog vele jaren woongenot in onze onvolprezen wijk!