Vroeger, toen ik jong was, speelde ik op een wild terrein. Later werd dat omgetoverd in de snelweg A10. Woest land, dijken, bakstenen kolommen, gebouwd voor een spoor dat nooit kwam, een enkele koe. Ongetwijfeld ook een pedo, die gepaste afstand hield.

Nu ligt er ten oosten van Geerdinkhof en Bijlmerweide ook wat ‘land’, het truttigste recreatiemonster dat je je kunt voorstellen. Zie de foto’s hoe we worden begeleid, beschermd en vermaakt. Aan het begin word ik gewaarschuwd dat het glad is bij regen (foto A) en dat bij gladheid niet wordt gestrooid (foto B). Waar is de waarschuwing dat het heet is in de zomer, dat het UV-licht van de zon huidkanker veroorzaakt?

 ‘Wij wandelen op paden en wegen’ en daaronder ‘Geen toegang met aangespannen wagens’(foto C) staat er op een volgend bord. Het enige leuke was nog een aangespannen paard geweest, wat het ook zijn moge. Weg kans. De ingang van het recreatiemonster wordt opgeluisterd door kolossale doch zinloze balken (foto D). Peperduur. Waarom?

 Nu ben ik in het Telegraafbos (foto E). De Telegraaf wordt één adem genoemd met Staatsbosbeheer. Is dat fout? De Telegraaf die een linkse hobby van een rode overheid steunt? Of is het juist goed? Eindelijk wat ontspannen natuur voor de Hardwerkende Nederlander om te onthaasten?

 Niets wordt aan het toeval of de fantasie overgelaten. Mijn wandeling gaat vijftig minuten duren (foto F), dankzij rood-gele paaltjes (foto G) kan ik niet verdwalen en mijn pad heet ‘Floris V pad’ en ‘Trekvogelpad’ (foto H).

Ik word vermaakt met het nep-‘wilde wilgenwoud’ (foto I) en dode boomstammen die in het gras zijn geplant (foto J). Ik moet en zal vermaakt worden.

 Er is ook aan de kinderen gedacht. Ze mogen niks zelf doen, maar wel in een twintig meter hoge wigwam schuilen (foto K). Zie de reflecterende fietsband als indicatie voor de megalomane maat. Denkt u ook aan Kim Jung Il? Gek hè, dat kinderen liever achter het beeldscherm zitten.

 In die bruine modder met kale zichtlijnen onder een loden hemel mijmer ik over vroeger. Staat er straf op het molesteren van ambtenaren die dit gedrocht gemaakt hebben? Of een fikse beloning?

sandeh vertrutting foto a sandeh vertrutting foto bsandeh vertrutting foto c

sandeh vertrutting foto dsandeh vertrutting foto esandeh vertrutting foto f

sandeh vertrutting foto gsandeh vertrutting foto hsandeh vertrutting foto i

sandeh vertrutting foto jsandeh vertrutting foto k