Vorige maand, op 6 september organiseerde het platform Gaasperdam Groen een open dag in bijna alle groene delen van ons stadsdeel. Alle inwoners van Zuidoost waren uitgenodigd om kennis te maken met deze gebieden en de actieve organisaties er omheen.
In totaal verleenden zestien verenigingen en stichtingen hun medewerking. Van kinderboer-derijen tot kanovereniging en van schooltuinen tot natuurverenigingen.
Ook de Commissie Bijlmerweide heeft meegedaan middels het organiseren van een informatieve wandeling door ons gebied. Start- en eindpunt was het vogelasiel “ de Toevlucht”.
Op deze zaterdagmiddag was tevens de vrijwilligersgroep druk doende met het hooien van enkele pas gemaaide velden op de weide. Op die manier konden de wandelaars ook zien dat de bewoners rondom de Bijlmerweide actief de handen uit de mouwen steken in hun eigen buurtpark.

 Gaasperdam Groen is een initiatief vanuit het Wijkoverleg Gaasperdam en wil de inwoners vooral bewust maken van het feit dat onze groengebieden, waarmee het Stadsdeel zelf altijd flink koketteert, ernstig gevaar lopen als alle nieuwbouw plannen van de gemeente en ons stadsdeel doorgang vinden (naast de geplande nieuwbouw nog eens 5000 woningen extra). Het platform heeft enorm hard gewerkt, afgelopen zomer, om alles voor elkaar te krijgen en ook alle publiciteit te genereren. Helaas was het ingehuurde bedrijf dat zorg droeg voor het drukken en verspreiden van de actiekrant zo dom om alle 16000 exemplaren verkeerd te bezorgen! De, in allerijl opnieuw gedrukte exemplaren, konden toen niet meer allemaal op tijd op de goede plekken bezorgd worden...
Daarom viel de opkomst hier en daar behoorlijk tegen.
Bij ons op de Bijlmerweide meldde zich zestien mensen voor de rondwandeling, zodat we twee keer die middag met een groepje hebben rondgewandeld, gelukkig onder zonnige omstandigheden. Zie de fotootjes van die middag.
Voor alle informatie, verslagen, foto’s en een lijst van deelnemende organisaties en activiteiten kunt u terecht op: www.gaasperdamgroen.nl.

Overigens is de vrijwilligersgroep die de handen uit de mouwen steekt op de Bijlmerweide iedere maand actief. In de zomer wordt er meestal gehooid om het gemaaide gras en riet te verwijderen van de velden en langs de voet-paden. In de winter wordt er gesnoeid en gedund in de bosgedeeltes of gaan we wilgen knotten. Dit alles met medewerking van het Stadsdeel dat zorgt voor professionele begelei-ding en goed gereedschap. Onze vrijwilligers-ploeg (26 bewoners uit de buurt) zijn aangeslot-en bij het Noord Hollands Landschap dat ook zorgt voor educatie en een ongevallenverzeke-ring tijdens onze werkochtenden. Deze werk-ochtenden vinden altijd plaats op de 3e zaterdag van de maand.

Heeft U interesse om mee te werken op deze ochtenden dan kunt U contact opnemen met:

Ruud Wolterman
Geerdinkhof 206
Tel: 0206004155 / 0653947065
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.