Voor ons is de Bijlmerweide het meest nabije ‘landschap’, of beter: park in de landschapstijl, wat niet wil zeggen dat geprobeerd is het hier van nature voorkomende landschap als park aan te leggen. Toch is een park ook een landschap, want een landschap is een uitdrukking van de natuur en de cultuur in het verleden, heden en toekomst. Het heeft ook zijn eigen, specifieke verhaal, zijn eigen samenhang. Welke bomen er staan, de loop van een sloot: dat zijn meestal geen toevalligheden. Vaak er is een samenhang tussen geschiedenis, bodem en beplanting.
Samen met andere buurtgenoten en deskundigen wil ik onze Bijlmerweide eens nader bekijken via de methode ‘lezen van het landschap’.

Opzet:
We gaan een aantal wandelingen maken, na eerst een korte inleiding gekregen te hebben van een deskundige. Het is de bedoeling tijdens iedere wande-ling aandacht te geven aan een ander aspect van het landschap. Er is al medewerking toegezegd door diverse deskundigen op het gebied van de geologie, de geschie-denis van de Bijlmer, de vogels, de waterhuishouding en de amfibieën. Op een aantal relevante plekken in het park zullen we dan stilstaan, het landschap en de landschapselementen daar bekijken en ze beschrijven, bespreken en de vragen beantwoorden.

Wanneer:
op nog nader af te spreken data, in de verschillende seizoenen. Te beginnen in juni.

Doel:
Met elkaar onze kennis delen over de Bijlmerweide om zo nieuwe aspecten van het park te leren zien en begrijpen. Iedereen weet veel meer dan hij/zij denkt, kan goede vragen stellen of is opmerkzaam.
De kwaliteiten van de Bijlmerweide te (leren) zien, uit te breiden, te benoemen en waarderen (en ze later onder de aandacht van buurtgenoten en stadsdeel te brengen).
Nagaan hoe we de positieve punten van de Bijlmer-weide kunnen versterken en het gebruik van het park vergroten. Eventueel plannen maken om de beleving, de toegankelijkheid of kwaliteit te verbeteren.
Misschien dat de kennis die we al doende opbouwen kan resulteren in een brochure met informatie en een wandeling door de Bijlmerweide zoals het stadsdeel die bijv. ook voor het Gein heeft gemaakt.

Wie:
mensen uit de buurt (Geerdinkhof, Kantershof, Garstkamp, Groenhoven en Gouden Leeuw) die een beginnende of gevorderde interesse hebben in de Bijlmerweide, m.b.t. de historie, biologie, infrastructuur e.d. en voor mensen die gewoon nieuwsgierig zijn.

Meer van het park weten is ook: er meer van genieten!

Geïnteresseerd? Laat het me weten:
Ellen Genet,
Geerdinkhof 520,
Tel. nr.: 020-6954074,
maar liever op email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..