In opdracht van Rijkswaterstaat werkt IXAS aan de uitbreiding van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen: de Gaasperdammerweg. De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Met bouwberichten informeren we omwonenden over de werkzaamheden die we uit gaan voeren en de hinder die dit mogelijk geeft. IXAS verspreidt de bouwberichten huis aan huis in de directe omgeving van de betreffende werkzaamheden. Graag informeer ik u over de werkzaamheden die IXAS rondom de Kromwijkdreef gaat uitvoeren.

Wat gaat er gebeuren bij de Kromwijkdreef?

De komende jaren gaat er veel gebeuren rondom de Kromwijkdreef en metrolijn Gaasperplas. Zo plaatst IXAS diverse hulpbruggen om het verkeer tijdens de bouw van de tunnel naar de overkant van de A9 te leiden. Deze hulpbruggen komen onder de huidige A9 en boven de nieuwe tunnelbak te liggen. Zo kunnen fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer veilig de A9 kruisen. Ook kabels en leidingen moeten de tunnelbak kruisen. Daarom verleggen we de bestaande NUON-warmteleiding bij de Kromwijkdreef. Ter hoogte van de metrolijn starten we met de bouw van een brugconstructie. Hierdoor kan de metro blijven rijden, terwijl we onder de brug de tunnel bouwen.

Wat kunt u merken?

IXAS voert veel verschillende werkzaamheden uit, zoals grondwerk, palen heien en het dek van de brugconstructie bouwen en inhijsen. Om verkeershinder tot een minimum te beperken, maar ook om de veiligheid van zowel de omgeving als van de IXAS medewerkers te garanderen, voeren we de werkzaamheden van het inhijsen van de hulpbruggen gedurende de avond en nacht uit. De hinder proberen wij zo beperkt mogelijk te houden, maar is in dit geval onvermijdelijk. Het heien van palen, het aanbrengen van damwandplanken en het inhijsen van de hulpbrug kunnen zorgen voor geluids- en trillingoverlast.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden nabij de Kromwijkdreef? Bekijk dan het bijgevoegde bouwbericht of houd de website in de gaten.

Heeft u een vraag, klacht of melding? Bel dan met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..