Het groengebied dat Gouden Leeuw, Groenhoven en het noordelijk deel van Geerdinkhof verbindt, is vrijdag 13 december vernoemd naar de in 2011 overleden architect Joop van Stigt.

 groenhoven-gouden leeuw van stigt-2

De feestelijke onthulling van het naambord werd verricht door de weduwe van Joop van Stigt, in aanwezigheid van de portefeuillehouders Urwin Vyent en Emile Jaensch, de initiatiefnemers van de vernoeming (de heer Nijhof en mevr. Jonker), de zoon van de architect en een grote groep belangstellenden.
Joop van Stigt, de timmerman die zich opwerkte tot professor, de idealist die in 1962 de Prix de Rome won, de vernieuwer die tot op zijn sterfbed betrokken bleef bij de complexen, bouwde in de sfeer van het structuralisme. Kenmerk hiervan is dat de gebouwen zijn opgebouwd uit een aantal, veelal dezelfde, kleinere eenheden. De kleinste eenheden zijn terug te voeren op de menselijke maat. 'Spelen met vierkantjes' noemde hij het zelf. Zijn naam zal voor altijd aan ons woongebied, dat hij met zoveel aandacht en liefde heeft gerealiseerd, verbonden blijven.

groenhoven-gouden leeuw van stigt-1