Een regenachtige dinsdag. In de ochtend trilt bij ons thuis de vloer. Heien. De bebouwing van de Droomzone is begonnen. Binnen afzienbare tijd zullen er huizen met tuinen staan waar nu nog zandhopen liggen.

nozijde laatste paal

In de namiddag komt er meer reuring. Er wordt een tent neergezet. Toekomstige bewoners van de Droomzone zullen symbolisch de laatste paal voor hun huis heien. Daarna kan het bouwen starten. Het regent intussen harder. In de tent worden drankjes en hapjes geserveerd en natuurlijk volgt een toespraak. De weerstand van Geerdinkhofbewoners tegen de bebouwing blijft niet onvermeld, maar er wordt nadrukkelijk bij vermeld dat het erg mooi gaat worden. Het worden prachtige huizen. Tijdens informele gesprekken in de tent wordt verteld dat de nieuwe huizen de wijk meer aanzien zullen geven. Dit is bijna een belediging voor de bewoners van Geerdinkhof. En wat is het voordeel van de prachtige huizen tegenover de nadelen? Al het groen dat moet wijken, lichtinval die vermindert en privacy die wordt aangetast door vooral de hoogte van de huizen. Het eerste 'geraamte ' dat er staat, laat al duidelijk zien hoe massaal een huis met een extra verdieping oogt. Vooral als het op slechts een steenworp afstand staat van de eigen achtertuin. Eventuele tuinwerkzaamheden met groot materiaal (bijvoorbeeld grond), kunnen niet meer via het pad dat achter de tuin loopt plaatsvinden.

nozijde droomzone-5'Het is zoals het is, ' een veel gehoorde uitdrukking. En hier gaat dat zeker op. Er komen nieuwe huizen en nieuwe bewoners. Buren met wie we in harmonie willen wonen en leven. Wij wensen de nieuwe bewoners, ondanks onze weerzin tegen het beleid en besluit van de deelraad, dan ook veel geluk in hun nieuwe huis en buurt.