Een hele fraaie zaterdag, begin april voorafgaande aan een heel mooi Paasweekend dus wat dat betreft zat het weer mee bij de eerste Geerdinkhof GarageSale.
Goed, achteraf bezien was deze zaterdag misschien niet gelukkig gekozen, omdat het de zaterdag voor de Pasen was, maar aan de andere kant misschien juist goed om te kijken hoe zo’n eerste keer verloopt. Toen ik de wijk in kwam rijden (ik was zelf eigenlijk ook een weekend weg), zag ik al mensen lopen met een routebeschrijving in de hand. Ik parkeerde de auto en samen met de andere twee redactieleden ging ik op pad langs de garages.

 

 

 

Bij de eerste garage waar wij langs liepen werd direct enthousiast melding gemaakt van het feit dat de GarageSale ook omgeroepen was op Radio Noord Holland en dat mensen uit Kantershof ook de weg naar Geerdinkhof gevonden hadden. De verkoper van allerlei boeken vond de GarageSale leuk, en de aanloop ruim voldoende maar de opbrengsten vielen vooralsnog tegen.

Wij vervolgden onze weg en kwamen bij een garage waar zelfs een oploopje was. Hier werd verteld door Saskia dat zij al voor 150 euro aan tweedehands spullen verkocht had. Het geld was overigens niet het belangrijkste, maar zij gaf aan meer medebewoners gesproken te hebben in het laatste uur dan in het laatste half jaar. Voor deze garage waren dan ook geanimeerde gesprekken gaande. Verder op onze route kwamen wij twee garages tegen die naast elkaar lagen en spullen te verkopen hadden. Alle klapstoelen waren verkocht aan het einde van de dag. “Als ik er nog 20 extra had gehad, dan was ik die ook kwijt, riep deze verkoper”. Op weer een andere plek werd verteld dat er mensen speciaal op bepaalde spullen afgekomen waren , zoals de getijden atlas, die in het Infobulletin als aankondiging gestaan hadden. Er waren mensen op pad op zoek naar een “Rembrandt” voor één euro, maar deze is niet gevonden. Een garage was aangekleed als tentoonstellingsruimte en daar werden mooie schilderijen verkocht. Bij weer een andere garage werd ook fris(drank) geschonken en op zelfgemaakte koek getrakteerd. Een van de redactieleden trok ook zijn portefeuille om iets specifieks uit Israel te kopen. Een microscoop werd voor vijftien euro gekocht in plaats van de gevraagde € 17,50.

Aan het einde van de route vanaf 16:30 uur waren we welkom op de wijnproeverij van Mûron. De belangstelling hier was echter mager. Wellicht omdat de verkopers ook nog een en ander op te ruimen hadden.

Als redactie vonden wij het voor een eerste keer heel geslaagd, maar onze mening is natuurlijk ondergeschikt aan die van de deelnemers. Na de garagesale hebben wij van een aantal deelnemers een verslag gekregen. Bijna alle verslagen waren overwegend positief. Het gemiddeld aantal kopers per garage varieerde van vijfentwintig tot ruim vijftig. Dit zou meer kunnen zijn als er meer reclame gemaakt was (wellicht iets voor een volgende keer). Al met al waren de deelnemers positief. Wij zullen de aanbevelingen die zij gedaan hebben bespreken en wellicht dat wij in oktober nogmaals een GarageSale gaan organiseren. Wij hopen dan op meer deelnemers en door wat meer reclame op meer bezoekers.