Het is een prachtige lentemiddag. Heerlijk weer zo rond de 18 à 19 graden. Deze middag wordt de 3e GarageSale gehouden in onze wijk.3 jaar geleden voor de eerste keer georganiseerd, met weinig tam-tam, omdat we toen nog geen idee hadden hoe het zou aanslaan. Na de twee voorgaande edities is gebleken dat het deelnemers aantal rond de 15 blijft hangen. Hoewel dit er wat meer zouden mogen zijn, ben je toch zeker 2 à 3 uur bezig om de 15 garages af te lopen en overal een kijkje te nemen tussen de aangeboden spullen.

 

Ik begin bij nummer 52, want daar kunnen mensen ook een lijstje verkrijgen met alle deelnemers (zo ook bij nummer 502). De verkoop-ster aldaar zit heerlijk in de zon de krant te lezen. Niet druk deze keer?, vraag ik haar. Zij antwoord dat het niet storm loopt maar dat er toch met grote regelmaat, mensen haar verkoopwaar komen bezichtigen. Een slimme verkoopster is het wel, want ik vervolg mijn route met drie boeken onder mijn arm.

Mijn weg vervolgt zich naar de lage 100-nummers. Hier treffen we wat meer mensen aan, omdat hier in één hofje, drie deelnemers zitten. Ik neem twee Israëlische hebbedinge-tjes voor Bas (onze huisfotograaf) mee, omdat hij deze keer zelf niet kan snuffelen. Hij ligt n.l. ziek op bed. Wens hem beterschap ! zegt de dame die de Israëlische hebbedingetjes aan mij verkoopt. Zij weet namelijk wel wie Bas is, omdat hij vorig jaar ook Israëlische hebbedingetjes van haar had overgenomen. Ik maak vervolgens nog een praatje met de andere verkopers en verkoopsters en ga richting de 200-nummers. Hier staan een aantal grote artikelen in de verkoop zoals een hometrainer en een kleuren televisie. De verkoopster doet haar uiterste best mij de hometrainer te verkopen. Hij is inderdaad nog gloednieuw en voor dertig euro mag ie weg. Er is zelfs gedacht aan het transport. Om te demonstreren dat hij prima werkt, gaat zij zelf even op de hometrainer zitten. Aan de overkant zit ook een mevrouw, lekker in de zon haar spulletjes te verkopen. De prachtige lamp die op de tafel ligt wil zij graag verkopen, maar een liefhebber is nog niet langsgeko-men. Heeft u belangstelling voor een mooie kroonluchter (kristal), dan kunt u via de redactie uw belangstelling uiten, misschien is de kroonluchter niet verkocht en kan de redactie u met de verkoopster in contact brengen.

Ook zij zitten met zijn tweeën lekker in de zon, het aantal bezoekers valt ze wat tegen, maar ze hebben wel wat dingetjes verkocht. Ik heb inmiddels meer dan helft afgelegd en beland in de hogere 200-nummers. Hier zit een familie heerlijk voor de garage en nodigen mij uit een kijkje te nemen in de garage. Hoewel ik niets koop, krijg ik toch een heerlijk stukje Arubaanse cake als beloning voor mijn bezoek.

In de 400-serie zit een dame alleen bij een garage. Ik blijf een tijdje met haar staan te praten. Zij heeft een aantal prachtige afrikaanse instrumenten waaronder twee djembe’s. Zij verteld hoe zij zelf altijd op de djembe heeft gespeeld, maar dit niet meer kan om gezondheidsredenen. Met pijn in hart wil zij afstand doen van deze twee handgemaakte, hardhouten instrumenten. Bij de redactie is niet bekend of de instrumenten al verkocht zijn, dus als u alsnog interesse heeft, neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Tot slot loop ik naar de 500-nummers. Hier zijn nog twee garages, bij één garage wordt een tandem te koop aangeboden en in de andere is de aangekondigde foto-expositie van Bas. Zijn dochter neemt de honeurs waar. Een aantal schitterende foto’s hangen hier aan de wand van de garage alsmede de aankondiging dat begin mei de fotocursus gaat beginnen.

 Volgend jaar willen we zeker weer een GarageSale organiseren, alleen gaan we dan nog meer reklame maken. Het plan is aan het begin van de wijk, 14 dagen van te voren  een aankondigingbord te plaatsen en posters op te hangen in winkelcentrum Ganzenpoort.

Ik hoop dat alle deelnemers een leuke middag gehad hebben, en hoop dat zij volgend jaar weer meedoen. Vraag volgend jaar ook uw buren mee te doen.

Ik vond het persoonlijk een heel plezierige wandeling door de wijk en het is leuk hier en daar in de aangeboden spullen te snuffelen, daarbij kan de GarageSale helpen Geerdinkhof  wat meer bekend te maken onder mogelijke geïnteresseerde  toekomstige bewoners.