Actief

Op steenworp afstand van Geerdinkhof, in het pand dat sinds ruim een jaar SouthEast heet, heeft een interessante nieuwe gelegenheid zijn deuren geopend: Hot Yoga Studio & Juice Bar.
Reden om kennis te gaan maken! Luisa Prando in gesprek met Handan Aydin.

actief-hot yoga

In deze rubriek komen steeds mensen uit de wijk aan het woord die gezamenlijk iets ondernemen. Met volksdansen in de Garstkamp sluiten we deze serie af. Deze activiteit wordt door de Stichting Bewegen voor Ouderen georganiseerd.

actief volksdansen

fietsrouteplanner small
Plan uw fietsroute op maat met de Fietsersbond Routeplanner! Kies je gewenste routeprofiel, print de routebeschrijving of download de GPS-coördinaten. Recreatieve fietsers kunnen bovendien gebruik maken van de knooppunten of de LF-routes. Ook de routes waarop gestrooid wordt zijn terug te vinden.

Deze keer aandacht voor de kinderen van Geerdinkhof en in het bijzonder voor de Milieukids. Het initiatief voor deze club is al in 1994 genomen door de dochters van Sabina Guicherit en Mieke van Reenen. Zij vonden het rommelig op straat en besloten met hulp van hun ouders de Milieukids op te richten. Die eerste jaren zijn ze heel actief geweest. Daarna leidde de club een tijdje een sluimerend bestaan, totdat Sabina en Mieke het geheel nieuw leven inbliezen.
actief milieukids-1

actief aerobic flyer

Het Groot-Geerdinkhofkoor. Als u er al niet over gehoord hebt, dan hebt u ze vast wel eens zien optreden. Op een van de burenborrels of nog onlangs in mei bij de buurtbarbecue. Het koor bestaat dan ook al bijna twintig jaar. Vanaf het begin onder de bezielende leiding van Aartje Vink. Hoog tijd dus om dit koor eens onder de loep te nemen in deze rubriek en er samen met Aartje en een aantal koorleden over te praten.
actief gg koor-2

actief flyer salsa small

De zomermaanden associeer je onder meer met de geur van gemaaid gras. Het is dan ook wel erg toepasselijk om in het juninummer dit keer een bijzondere en originele club aan bod te laten komen: de Geerdinkhof GrasmaaiClub. Een club met een jaarvergadering, een agenda, notulen en ook een logo. De naam spreekt al voor zich, maar het blijft niet bij het maaien van gras alleen.

actief grasmaaiclub-1

Deze keer aandacht in Geerdinkhof Actief voor koken. Wat moeten we vandaag weer eens eten? Bijna iedereen die regelmatig achter het fornuis staat, slaakt die verzuchting wel eens. Het valt, zeker als je werkt, niet mee om iedere dag iets lekkers of bijzonders op tafel te zetten. De eetclub Geerdinkhof Culinair komt met een oplossing.

Het woord eetclub associeer je in eerste instantie met een stel mensen die eens in de zoveel tijd bij elkaar komen om gezamenlijk eten te maken en er daarna onder het drinken van een goed glas wijn van te genieten. Bij Geerdinkhof Culinair gaat het anders. Hoe zij te werk gaan, vertellen de twee enthousiaste initiatiefnemers, Katarina Hartgers en Ruud Wolterman.
actief culinair-2

actief buikdansen

actief diemercross 2014

Lees meer...

actief flyer salsa small

Deze keer staan in de rubriek Geerdinkhof Actief de leesclubs centraal. Inderdaad meervoud, want het beperkt zich in Geerdinkhof niet tot één leesgroep, er zijn er meer. Hoeveel er zijn is niet bekend, maar wel is duidelijk dat veel mensen op Geerdinkhof zich niet beperken tot het lezen van een boek in hun eigen comfortabele stoel, maar ook graag met anderen van gedachten wisselen over hetgeen zij lezen.

Op zondag 13 oktober kunnen de bikkels zich uitleven in Zuidoost. Dan is de 'Men's Health Urbanathlon'. Kennelijk ziet de organisatie geen ruimte voor vrouwen in de aankondiging. Het is inmiddels de 2e editie van dit hardloopevenement met hindernissen. Over een parcours van ruim 10 kilometer kan geklauterd en getijgerd worden.

actief urbanathlon

In de zeventien jaar dat ons koor bestaat, hebben we zo’n veertien uitvoeringen gehad en vele bijdragen geleverd op feesten, partijen en borrelavonden. Dit alles onder de enthousiaste leiding van koordirigente Aartje Vink.

cultuur koor groepsfoto

Deze derde aflevering van de rubriek Geerdinkhof Actief gaat over een activiteit die bijna iedereen aanspreekt: wandelen. Dat kan variëren van dagelijks een blokje om lopen, met of zonder hond, tot een langere wandeling van een aantal kilometers in groepsverband. Voor dat laatste kun je terecht bij de Wandelclub Geerdinkhof.
actief wandelclub-1

Zin om te bridgen? U bent van harte welkom bij Bridgeclub Diemen Noord. Hebt u belangstelling, maar geen partner: wij proberen te bemiddelen.

actief alpe d'huzes

De actie Alpe d'HuZes zal inmiddels bij velen van u bekend zijn. Duizenden Nederlandse fietsers beklimmen begin juni meerdere malen op één dag de roemruchte berg Alpe d'Huez in Frankrijk, voor het Goede Doel. Een van hen is Infobulletin-medewerker Wouter van Rennes.

In Geerdinkhof wordt van alles georganiseerd. Maar lang niet alle bewoners zijn op de hoogte van wat er zoal gebeurt aan activiteiten. Daarom besteden wij daaraan in het Infobulletin aandacht. In deze tweede aflevering van de rubriek Geerdinkhof Actief: Tuinierdersvereniging De Egelantier.

actief egelantier-2

fietstocht

De redactie van KantershofenZO zette een fraaie fietstocht uit over drie gemeenten en drie bruggen, met als eindbestemming/keerpunt het nieuwe Paviljoen Puur aan de Overdiemerweg in Diemen, tegenover de oostpunt van IJburg. Lengte van de tocht: ongeveer 3,75 km.

Een rustige buurt, zo wordt Geerdinkhof wel gekarakteriseerd. Een buurt waar zo op het oog niet veel lijkt te gebeuren. Maar schijn bedriegt. In de loop der jaren heeft zich een actief 'verenigingsleven' ontwikkeld.
Hoog tijd om daar eens uitgebreid aandacht aan te geven. In deze nieuwe rubriek zetten we steeds een van die vele activiteiten in de schijnwerpers: te beginnen met de gym-conditietraining van Iwan Pengel, een van de eerste georganiseerde activiteiten in Geerdinkhof.

In de zeventien jaar dat dit koor bestaat, hebben we naast twaalf uitvoeringen vele bijdragen geleverd op feesten, partijen en borrelavonden. Dit alles onder de
enthousiaste leiding van koordirigente Aartje Vink.

Het GGK zingt liederen uit alle windstreken, in vele talen en van alle eeuwen.
We komen op donderdagavonden om de veertien dagen bijeen, van 20.00 tot ongeveer 21.15 uur en we doen dat afwisselend bij de zangers thuis.
Onze leden wonen in Geerdinkhof, Groenhoven of Gouden Leeuw.
Vooral tenoren en bassen zoeken we er nog bij.

Dus: heb je zin/tijd/passie om met ons mee te zingen, meld dat dan aan!
Onze eerstvolgende repetitieavond is op donderdag 17 januari 2013.
Reageren naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds vorig jaar wordt in de danszaal van Gouden Leeuw les gegeven in de Argentijnse tango, bij uitstek een improvisatiedans met speelse en vloeiende bewegingen, soms ingetogen, soms juist vrolijk. De tango doet een groot appèl op de danspartners om elkaar en de muziek aan te voelen. In de lessen wordt aandacht gegeven aan de danshouding die de onderlinge communicatie bevordert, de basispassen en populaire basisfiguren. Daarbij wordt steevast gewisseld van partner.

Eens in de veertien dagen bridge ik op dinsdag met buurtgenoten in een zaaltje van flatgebouw Gouden Leeuw. Zo ongezellig als deze ruimte is, zo leuk en ontspannen is het gezelschap en het spelen. Zo tegen acht uur ’s avonds druppelen de spelers de bar binnen om samen een kopje koffie te drinken. Daarna worden tafeltjes en stoelen versleept, kaarten geschud en begint het spelen. Niemand heeft de leiding!

De Bijlmer Schaakvereniging Isolani bestaat sinds 12 oktober 1972. We spelen op de donderdagavond vanaf 20.00 uur in de maanden september tot en met juni.

Ons ruime speellokaal vind je in de Collectieve Ruimtes Groenhoven, Groenhoven 650, 1103 LT Amsterdam Zuidoost. We spelen met twee teams in de competitie van de Schaakbond Groot Amsterdam: in de eerste en tweede klasse. Kennismaken kan geheel vrijblijvend, kom gerust eens langs!

We zijn te vinden op internet

Hemmo ten Hoor - Voorzitter - 020-6962190
Cees van den Berg - Secretaris - 020-6953676

Op 1 mei vertrok Geerdinkhoffer Olav Agema per fiets naar Rome. Een solotocht van ruim een maand, met trekjes van een bedevaart. Vlak voor vertrek spraken we met Olav over zijn tocht.

Denksport Dichtbij
Gratis Garstkamp Gezellig

Elke maandagavond spelen 16 of 20 mensen, in een echt ontspannen sfeer dit gezellige spel.
Er wordt geen bridgeles gegeven, dus U moet al eerder, misschien heel lang geleden, ooit gebridged hebben.
Als U geen partner heeft vinden wij er een voor U.
U hoeft niet elke maandagavond te komen, alleen wanneer U tijd en zin heeft.
Inlichtingen bij Cor Groot
Telefoon : 6994590

Velen zullen niet weten wat dit voor spel is, anderen zullen menen het te weten omdat zij op de computer een Mahjong spel geïnstalleerd hebben. Helaas, ook zij weten niet wat het echte Mahjong spel inhoudt, want alleen het uiterlijk van de stenen komt overeen, maar dat is dan ook alles.
Mahjong is het meest gespeelde spel ter wereld. Bijna iedere volwassen Chinees speelt het. Het is een spel dat net als bridge niet alleen afhankelijk is van wat men gedeeld krijgt, maar ook van eigen vaardigheid. Het spel wordt gespeeld met vier personen en is afkomstig uit China. In welke tijd het is ontstaan daarover is niet iedereen het eens, maar vele geloven dat het is ontstaan in de 19e eeuw uit een Chinees kaartspel.

Reeds zestien jaar spelen wij het edele bowlsspel in Gaasperdam, Ravenswaaipad 5, een mooi stukje Amsterdam Zuidoost met voornamelijk lage eengezinswoningen, winkels, scholen én een mooie Sporthal. De oprichtingsvergadering van onze club was op 3 oktober 1991, en we werden toen nog genoemd de Indoor Bowls Vereniging VOG – Gaasperdam. Later werd onze club bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als Bowls Club Gaasperdam.

Elke dinsdagochtend is er volksdansen in de Garstkamp.
Doe er nu ruim een jaar aan mee samen met een vriendin uit Groenhoven.
We hebben het er erg naar onze zin. Er wordt heel leuk les gegeven door Ria Thomas. Het is een erge fijne groep . Ook als je nog nooit op dansles bent geweest, dan is het heel goed te doen.
Er hangt een heel gezellige sfeer en wanneer je fouten maakt is dat helemaal niet erg. We houden tussen de les een korte pauze om wat te drinken. Het is een hele welkome afleiding. Maar er is iets wat we missen!

Stichting “Prasana” organiseert Hatha-Raja-Power YOGA-lessen in de danszaal van de Gouden Leeuw op nr. 900. Doel van Yoga is:

  • Dat je weer bij je innerlijke rust terecht komt
  • Ontdekken dat alle commotie zich aan de buitenkant van je wezen afspeelt en dat je zelf de keuze maakt
  • Afrekenen met stress en je weer lekker voelen in je eigen velletje.

    Heb je zin om mee te doen of eerst een proefles te volgen bel voor een afspraak 6966495 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heerlijk uitwaaien in de duinen, struinen door de bossen op de Veluwe, met de boot naar Texel en daar wandelen, met een ornitholoog naar de Oostvaardersplassen en daar vossen, overzwemmende herten, zilverreigers en baardmannetjes “spotten”, een aspergewandeling in het Brabantse land met als sluitstuk een asperge-diner in Oisterwijk!
Wie vindt dat niet leuk? ’t Gebeurt allemaal met de Geerdinkhof wandelclub.

Heb je interesse om mee te gaan, bel of mail dan naar:
Jacqueline - 6952337 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marieke - 6904306 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fia - 6907598 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verzamelen iedere derde zondag van de maand om 10:00 bij de Montessorischool.

Ben je sportief, ouder dan 18 jaar en wil je graag [leren] volleyballen? Recreatieve Volleybal Vereniging Reigersbos zoekt nog dames en heren. We trainen en spelen elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in de gymzaal van basisschool de Tamboerijn, Reigersbos 301 (tegenover de C1000). De recreanten krijgen alle aandacht, we hebben geen competitieteams. We streven naar een behoorlijk spel niveau om ook op recreantentoernooien in de regio met een representatief team om de prijzen te kunnen strijden. Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen of wil je een keer komen kijken? Kom dan langs of bel voor informatie:
Henri - 6973303  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ricky & Geertje - 6961505
Rob - 6972947

Weet u dat er niet ver bij u vandaan, in de binnenstraat van Groenhoven, 2 winkeltjes zijn gevestigd, die gerund worden door vrijwilligers?

Op no. 700 vindt u een winkeltje met (meestal) gebruikte artikelen – geen kleding en meubilair – waarvan de opbrengst bestemd is voor de koffieconcerten in Groenhoven.
Openingstijden: zaterdags 12.00 – 15.00 u en op afspraak.

Wij hebben nu een aantal vrijwilligers uit Groenhoven en Gouden Leeuw, maar wij kunnen er nog wel meer gebruiken.

Voor uitgebreidere informatie kunt u bellen met:
Marie Louise van der Tak,
tel.nr.: 020-6906615 of 06-14126022

Menigeen moet er niet aan denken in de metro te gaan zitten, laat staan door Zuidoost te kuieren. Het kan dus alleen maar een openbaring zijn! Tsjetsjeense bedelaccordeonisten, zwarte predikers die je willen bekeren, nepgitaristen die Mr Tambourine Man zingen: het is heel gezellig in de metro. En Zuidoost is op een mooie zomerdag een haast landelijke idylle, met al dat groen in al die ruimte. En met al die voorbijgangers uit zoveel windstreken, maar (het zal u verbazen) toch vooral van eigen bodem. Geloof alle lelijke praatjes niet, trek de stoute wandelschoenen aan.

Mijn naam is Henny Barning. Sinds 1998 woon ik samen met Leo Barning op Geerdinkhof no 34.
Al hele lange tijd zijn wij, en samen met ons miljoenen anderen, lid van de Soka Gakkai Internationaal. Dit is een op Boeddhistische grondslag georiënteerde vereniging, die leden heeft over de gehele wereld. Wat wij doen is chanten voor wereldvrede en absoluut geluk. Ga er maar aan staan. De grondlegger hiervan is Nichiren Daishonin die leefde van 1222-1282 in Japan.(Soka Gakkai betekent : waarde creërende organisatie)