Velen zullen niet weten wat dit voor spel is, anderen zullen menen het te weten omdat zij op de computer een Mahjong spel geïnstalleerd hebben. Helaas, ook zij weten niet wat het echte Mahjong spel inhoudt, want alleen het uiterlijk van de stenen komt overeen, maar dat is dan ook alles.
Mahjong is het meest gespeelde spel ter wereld. Bijna iedere volwassen Chinees speelt het. Het is een spel dat net als bridge niet alleen afhankelijk is van wat men gedeeld krijgt, maar ook van eigen vaardigheid. Het spel wordt gespeeld met vier personen en is afkomstig uit China. In welke tijd het is ontstaan daarover is niet iedereen het eens, maar vele geloven dat het is ontstaan in de 19e eeuw uit een Chinees kaartspel.

In de jaren twintig werd het spel geïmporteerd in Amerika en was daar een enorm succes. Van daaruit kwam het ook naar Europa.
In 2002 werd in Tokyo, het eerste wereldkampi-oenschap georganiseerd door het Mahjong Museum, het Japans Mahjong Organisatie Comité en de gemeenteraad van de stad Ningbo in China, de plaats waar velen denken dat het spel is ontstaan.
Er zijn veel varianten op de spelregels waaronder de Nederlandse Tournooi spelregels en de Mahjong competition rules (= Chinese regels)
Om meer te weten over dit spel wordt, waarschijnlijk op dinsdag 11 november, een voorlichtings- / demonstratieavond gehouden in de Collectieve Ruimten van Groenhoven (GH 650).
Wij hebben de Mahjong club uit Amsterdam-West,de Kongrovers, bereid gevonden deze avond te verzorgen.
De bedoeling achter dit alles is dat wij bij voldoende belangstelling graag een Mahjong club willen oprichten in Groenhoven.
Voor meer inlichtingen zoals b.v. over de datum die nog niet 100% zeker is, kunt u contact opnemen met:

Marie Louise van der Tak
tel. 020-6906615
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.