Reeds zestien jaar spelen wij het edele bowlsspel in Gaasperdam, Ravenswaaipad 5, een mooi stukje Amsterdam Zuidoost met voornamelijk lage eengezinswoningen, winkels, scholen én een mooie Sporthal. De oprichtingsvergadering van onze club was op 3 oktober 1991, en we werden toen nog genoemd de Indoor Bowls Vereniging VOG – Gaasperdam. Later werd onze club bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als Bowls Club Gaasperdam.

De Bowls sport (niet te verwarren met Bowling) wordt in Nederland sinds 1986 gespeeld en is afkomstig uit Enge-land. Georganiseerd telt de sport ca. 2.500 bowlers, die bij een bond zijn aangesloten (NIOBB). Bowls wordt in Nederland meestal in een sporthal gespeeld op kunststof matten van 30 x 4 meter. Sinds september 2002 staat er in Almere een hal speciaal bestemd voor Bowls, de eerste op het Europese vasteland.
De bowl is gemaakt van kunststof en weegt ca. 1.200 gram. Doordat het loopvlak uit het midden ligt zal deze altijd een kromme baan beschrijven en daarin zit juist de moeilijkheid en de uitdaging. De bedoeling is dat de bowls (ballen) zo dicht mogelijk bij het doelballetje (jack) te rollen. Voor elke bowl die dicht bij de jack ligt dan de beste bowl van de tegenstander, krijgt men een punt. Het team met de meeste punten behaald in alle rondes (ends) wint de wedstrijd. Bij de bowls sport wordt gespeeld in teams van 2, 3 en 4 personen, maar ook individueel.

Bowls bevordert de sociale contacten, is een nuttige besteding van uw vrije tijd en verbetert uw lichamelijke conditie. Mocht u geïnteresseerd zijn, kunt u bij ons twee keer spelen op proef om na te gaan of de bowlssport u bevalt.
We zijn altijd een kleine club gebleven, circa 18 leden, maar hebben het ook financieel altijd kunnen redden, mede dankzij de subsidie van het Stadsdeel Zuidoost. Enkelen spelen toernooien en wedstrijden, maar onze club doet toch voornamelijk aan recreatiesport. We hopen nog jaren bowls te kunnen blijven spelen in Gaasperdam!
Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u altijd de secretaris voor informatie bellen, de heer Kasper de Vries - tel. 020-3980387 of de vice-secretaris Henk Kroese - tel. 020-6903416. U krijgt van hen ook een folder over de bowlssport toegestuurd, als u daar prijs op stelt.