Sinds vorig jaar wordt in de danszaal van Gouden Leeuw les gegeven in de Argentijnse tango, bij uitstek een improvisatiedans met speelse en vloeiende bewegingen, soms ingetogen, soms juist vrolijk. De tango doet een groot appèl op de danspartners om elkaar en de muziek aan te voelen. In de lessen wordt aandacht gegeven aan de danshouding die de onderlinge communicatie bevordert, de basispassen en populaire basisfiguren. Daarbij wordt steevast gewisseld van partner.

Wij vonden het vorig jaar erg boeiend. Eenmaal vertrouwd met de basisfiguren, werd het al snel mogelijk te experimenteren en te genieten van deze dans. De docente introduceerde ook gastdocenten, onder meer uit Buenos Aires, en gaf tussendoor workshops om bepaalde details in te oefenen of om op specifieke muziekstijlen van de Argentijnse tango te improviseren, zelfs op rock-'n'-rollmuziek. Allemaal erg leuk.

Bij voldoende belangstelling zullen de lessen ook dit nieuwe seizoen worden aangeboden, in reeksen van steeds tien lessen. Wie belangstelling heeft, kan zich wenden tot de docente: Chantal Bogels.
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anneke Zijp en Arnold Pocornie