Even voorstellen:
Handan is al sinds januari 2008 directeur van het pand dat nu SouthEast heet. SouthEast is een Learning, Art and Media Building en huist zo'n 24 verschillende organisaties die zich bezighouden met scholing, media, kunst, loopbaanbegeleiding en sociale participatie.
Handan's visie is dat SouthEast een knooppunt moet zijn van culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten in Zuidoost.

Luisa: Handan, hoe kwam je op het idee om hier een yogastudio te openen?
Het idee is langzaam gegroeid. In deze ruimte hebben we jarenlang een sportschool gehad, en toen die stopte, hebben we gedacht aan alternatieven om toch iets te laten ontstaan dat de wellness koppelde aan een ontmoetingsplek.

Hoe kwam je op het idee van yoga?
Ik deed zelf al jaren yoga en was dus al bekend met de weldadige effecten van deze sport.

Hoe ben je te werk gegaan?
In eerste instantie dacht ik om de ruimte te verhuren aan een bestaande yoga school. Maar toen bleek – ook in gesprek met het bestuur - dat het een veel beter idee was om de ruimte zelf te verbouwen tot state-of-art yogastudio, en ook zelf te beheren. Dus dat hebben we gedaan!

Is het een langdurig proces geweest?
Jazeker. We hebben alles uitgebreid met een architect bestudeerd, en uiteraard hebben we onze eigen invloed kunnen uitoefenen. De bouw heeft wel negen maanden geduurd! Nu nog alleen de borden aan de buitenkant: die komen in augustus.
En wij zijn trots op het resultaat, want het is precies wat wij wilden.

Namelijk?
Een prettige plek waar in eerste instantie twee super mooie yogastudio's zijn, maar die daarnaast ook een uitnodigende ruimte biedt om elkaar te ontmoeten.

Wat kan je ons meer vertellen over de studio's?
Het gaat om twee ruimtes: één van 150m² (één van de grootste van Nederland) voor bikram yoga en één van circa 65m² voor kinderyoga, yin yoga en meditatielessen.

Bikram yoga?
Ja, dat is wat ook 'hot yoga' wordt genoemd.

Wat houdt dat in?
Hot yoga (of bikram yoga) is een yogavorm waarbij klassieke yogahoudingen en ademhalingsoefeningen worden gecombineerd met warmte. De studio wordt dus tot 40 graden verwarmd. De hitte bevordert de flexibiliteit en beschermt de spieren tegen blessures. Bovendien wordt het afvoeren van afvalstoffen gestimuleerd, omdat je meer gaat zweten.

Zijn het lessen van één uur?
Nee, een sessie duurt 90 minuten, tijd waarin je lichaam zich reinigt en je geest tot rust komt.

Moet je al bekend met yoga zijn, om hot yoga te kunnen doen?
Helemaal niet. Het is geschikt voor elke leeftijd, elk lichaamstype en elk sportniveau. Je voert de oefeningen uit in de mate die jouw lichaam aankan.

Is er veel lessenaanbod?
Nog niet zo veel, maar wel elke dag een of twee. Houd onze site in de gaten want we breiden steeds verder uit. Nu bijvoorbeeld zijn we net gestart met vroege lessen om half acht 's ochtends

Wie zijn de instructeurs?
Wij hebben verschillende instructeurs, die allemaal gecertificeerd zijn en afkomstig uit Evolation Yoga. Deze organisatie verzorgt teacherstrainingen op verschillende locaties ter wereld en wij kunnen met trots zeggen dat ze vanaf zomer 2015 yogatrainingen voor yoga-instructeurs bij ons in SouthEast zullen organiseren.

Over instructeurs gesproken... ik begreep dat je er ook een van bent...
Dat klopt. Ik ben er zo enthousiast over geworden, dat ik de training heb gevolgd. Dus ik geef ook enkele lessen!

Je had het er over dat het 40 graden is in de studio: hoe wordt de ruimte verwarmd?
Wij hebben er voor gekozen om infraroodverwarming aan te brengen. Deze manier van verwarmen lijkt erg op natuurlijke verwarming door de zon zonder UV-A en UV-B. Bovendien biedt infraroodstraling bij spierpijn en gewrichtspijnen een uitkomst, maar ook bij simpele verkoudheden is infraroodstraling weldadig.

En na zo'n 90 minuten yoga, kan je dus een lekker sapje bestellen...
Zeker! Maar het mooie van onze bar is dat het niet alleen voor mensen is die yoga bij ons volgen. Met deze bar hebben we een plek willen creëren waar mensen in een ongedwongen, prettige sfeer bij elkaar kunnen komen. Voor een kopje koffie, thee, een sapje... Er zijn handige kleine tafels, maar ook een grote 'familietafel', zelfs goed voor vergaderingen of een overleg in een andere setting. Met een goede WIFI verbinding (gratis uiteraard) maken we het flexwerkers ook makkelijk.

...en niet onbelangrijk, een echt Italiaans Faema espressoapparaat! De koffie is dus zeker goed!
Inderdaad. En wij breiden ons assortiment in juices maar ook in gezonde hapjes steeds uit.

Handan, hartelijk dank voor deze uitleg en... succes met deze verrijking voor onze buurt!
Graag gedaan en wees welkom bij SouthEast Hot yoga!

Reacties   

#1 Ines Mochel 24-10-2017 12:16
Helaas, al weer verdwenen!
Citeer