Ankie Bijl is een van de deelneemsters. Ze doet dit de laatste drie jaar wekelijks op dinsdagmorgen. De leiding is in handen van Rie Thomas en het accent ligt op dansen uit de Balkan. Vooral dat laatste spreekt Ankie aan, omdat ze jaren hostess is geweest voor een reisorganisatie in Macedonië en het voormalige Joegoslavië.

actief volksdansen
De dansen op zich zijn eenvoudig te leren, maar om ze goed en mooi uit te voeren worden er best wel eisen aan je gesteld. Vooral het onthouden van de been- en armbewegingen is een inspanning die je geheugen enorm op de proef stelt. Bovendien worden de spieren van benen en lichaam getraind.

Deelnemers
De groep van Ankie bestaat uit ongeveer twaalf mensen, deels uit de Garstkamp, deels van buiten, zoals zijzelf. De leeftijd varieert van 50 tot 88 jaar. Ook mensen met een lichte lichamelijke handicap kunnen meedoen, omdat het tempo doorgaans niet hoog ligt.
De deelnemers staan in een kring en houden vaak elkaars handen vast tijdens het dansen. Het is mogelijk als paar te dansen, maar je kunt ook als individuele danser meedoen.
Er zijn zowel mannen als vrouwen die volkdansen.

Rie kiest niet alleen dansen uit de Balkan, maar ook dansen uit Japan of Griekenland.
Ankie doet al aan volksdansen sinds haar twintigste jaar, en dan met name aan dansen uit Macedonië. Het houdt haar soepel en alert. Grappig is dat ze ook in het Balkankoor Zabava zit. Dirigente van dit koor is overigens Aartje Vink, die ook het Groot Geerdinkhofkoor leidt.

Wilt u kijken of gelijk meedoen? Dat kan door op de dinsdagmorgen van 9.15 - 10.45 uur naar de restaurantzaal van de Garstkamp te komen (in juli en augustus is er geen volksdansen).
Kosten bedragen €8,50 per maand.