Dankzij een reminder op de Nieuwjaarsborrel bracht Dick Norg op 3 februari voor het eerst een bezoek aan de 'Bijlmer Jazz Sessie', georganiseerd en geleid door gitarist Jan Wouter Oostenrijk.

Bij binnenkomst voelde het voor mij meteen als een warm bad: gezellige sfeer, een klein podium in de foyer met op de achtergrond een mooie doorkijk op het vernieuwde Bijlmer Park. Hoofdgast van de middag, Alfons Wielinga, opende met een setje soulvolle nummers, met uitstekende begeleiding van Jan Wouter Oostenrijk op gitaar, Glenn Gaddum Jr op basgitaar (en hoe!) en drummer Yoran Vroom (beiden vormen de ritmesectie van Waylon).

Na een korte pauze trad de 'Damsko United Brass Band' op onder leiding van Efraïm Trujillo, met in hun midden een opvallende saxofonist van zo'n acht jaar oud, begeleid door zijn vader. De kleine soleerde al heel soepel over een thema... echt bewonderenswaardig.
Het volgende setje werd geopend door zangeres Nathalie La Rosa, begeleid door Jan Wouter Oostenrijk, Pieter Meurs op bas en (amateur)pianist Gust de Wit. De laatsten brachten daarna een swingende versie van 'The Incrowd' ten gehore. Geerdinkhoffer Hans Meiboom zette Jan Wouter nog in het zonnetje met een bloemetje ter ere van zijn hernieuwd vaderschap.
Hoofdgast Alfons Wielinga sloot de middag af met heerlijke interpretaties van nummers van Otis Redding en Bill Withers. Opvallend was dat Glenn Gaddum Sr piano speelde. Leuk om vader en zoon te horen en zien spelen.

Jan Wouter Oostenrijk vertelde mij na afloop dat er elke maand een gast centraal staat, soms gekoppeld aan een bepaalde stijl of thema. Hij hoopt dat er veel verschillende muzikanten blijven komen, dat het verassende ontmoetingen oplevert en dat er een nieuw soort Bijlmer-muziek gaat ontstaan. Dat laatste vindt hij de mooiste uitdaging.
Voor alle muziekliefhebbers en degenen die vroeger kwamen bij 'Jazz in Hofgeest': kom elke eerste zondagmiddag van de maand om 16.00 uur naar het Bijlmerparktheater en geniet... Dat heb ik zeker gedaan!

Reacties   

#1 Gust de Wit 26-05-2013 13:41
Leuk om iets te lezen over der jazz aktiviteiten in het Bijlmerparkthea ter. Alleen vreemd dat ik dit terug vind op de website van Groot Geerdinkhof. En jammer dat de Bijlmerjazz sessie niet standaard staat aangekondigd op de website van het Bijlmerparkthea ter. Want het initiatief verdient zeker meer aandacht!
Citeer