Vanaf de eerste keer dat Bijlmer Jazz in het Bijlmerpark Theater werd gehouden, liep Richard Husslage al met het idee rond er een keer heen te gaan. Afgelopen 2 december was het zo ver.

Bijlmer Jazz is een jamsessie met verschillende topmuzikanten. Het optreden staat onder leiding van gitarist en jam-master Jan Wouter Oostenrijk. Na binnenkomst viel me op dat het vrij rustig was. De muzikanten waren nog aan het opbouwen. In de gemoedelijke lobby van het Bijlmerpark Theater was een klein podium gemaakt. In de grote zaal was nog een evenement bezig, met als thema 'Papoea's en hun cultuur'. Er werd gewacht totdat dit evenement beƫindigd was.
Inmiddels was de lobby al aardig volgelopen en werden er inderhaast stoelen bij geplaatst. Toen de muzikanten begonnen te spelen was er direct een heerlijke sfeer. De muziek was ontzettend goed en de solisten (trompet en saxofoon) waren van grote klasse. Het was leuk om te zien dat de muzikanten er zelf ook duidelijk veel plezier aan beleefden. Wat mij eveneens opviel was dat het geluidsniveau erg goed was. Niet knalhard, zoals vaak het geval is, maar op een goed niveau en loepzuiver. Het mooie aan een jamsessie (ik heb er laatst ook een bezocht in een kleine kroeg in Stockholm) is dat er spontaan dingen geregeld kunnen worden die tot verrassingen leiden. Zo werden de drie Papoea-zangers van het culturele evenement uitgenodigd om met de jazzband samen te komen optreden. De combinatie was verrassend. Ontzettend knap hoe Jan Wouter Oostenrijk dit oppakte en dat de band zo snel in staat was om deze muziek te spelen.
Iedereen die van muziek houdt, kan ik de Bijlmer Jazz van harte aanbevelen. Het vindt plaats vanaf 16:30 uur iedere eerste zondag van de maand. Check vooraf de website van het Bijlmerpark Theater.