Voor de vierde keer werd deze zomer in Amsterdam-Zuidoost de expositie Mijn kunst gehouden. Op deze expositie stellen amateurkunstenaars een van hun werken ten toon in de ruimte van het CBK (Centrum Beeldende Kunst) aan het Anton de Komplein. Er waren dit jaar weer heel wat deelnemers uit Geerdinkhof.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen een stem uitbrengen op het werk dat hun het meest aanspreekt. Van hen wordt verwacht dat ze daarbij een beoordeling geven. De maker van het kunstwerk dat zo de meeste stemmen vergaart, wint de publieksprijs. Daarnaast wordt er ook een juryprijs uitgereikt. De jury, bestaande uit professionals uit het domein van de beeldende kunst, beoordeelt de werken op hun artistieke waarde.
De publieksprijs ging dit jaar naar Collin Ondaan, voor zijn houten scooter; de juryprijs werd in de wacht gesleept door Truus Tijhuis. U ziet hen beiden op de foto. Ook alle deelnemers uit Geerdinkhof hebben we in beeld gebracht.
Dit jaar dus geen prijs voor een buurtgenoot, maar het enthousiasme onder de deelnemers was er niet minder om. Dat belooft voor volgend jaar weer een stevige bijdrage uit Geerdinkhof.

cultuur mijn kunst 2012