Bijlmer Parktheater opent het jaar met een opzienbarende Gerda Havertong

cultuur Bijlmerparktheater Gerda Havertong

Gerda Havertong is een graag geziene actrice in het Bijlmer Parktheater. Iedereen kent haar als de zachtaardige Gerda van het kinderprogramma Sesamstraat. In de theatervoorstelling FURIE waarmee het Bijlmer Parktheater op vrijdag 17 januari het nieuwe jaar opent, kruipt zij in een totaal andere rol. Die van Martha, een gehaaide zakenvrouw.

Martha is een vrouw die zich uitstekend staande kan houden in de zakenwereld, een wereld van mannen die zich ongemakkelijk voelen bij een succesvolle vrouw. Ze is dan wel sterk en machtig, maar verre van sympathiek. Ze mist vrienden niet en heeft alleen vijanden. In haar glorietijd beseft ze dat niet. Ze wordt ouder en er lijkt een einde te komen aan haar successtory. Ze wordt een bitch op haar retour. Dan beginnen haar gevoelens op te spelen, want ook haar leven kent tragische momenten. De vijanden om haar heen gunnen haar het verval en bieden geen hulp. Integendeel ze zagen de poten onder haar stoel vandaan.

We zien niet alleen de ┬┤buitenkant┬┤ van een vrouw die weigert ten onder te gaan. We haar innerlijke strijd en de moeite die het haar kost om te accepteren dat ze niet meer aan de top staat. Of hadden we allemaal al lang door dat het leven van Martha zo niet door kon gaan? Zal daarom de keiharde buitenkant tenslotte toch een zachte pit in zich dragen en de harten van de toeschouwers winnen?

FURIE is geschreven door de jonge auteur Lucas de Waard en staat onder regie van Jacques Janssen en Gert van der Nol.

Info | Tickets