Horeca

horeca oma Ietje logo
Laatst liep ik van metrostation Bullewijk richting Hakfort. Ik had er een afspraak met mijn pupil die ik wekelijks voorlees in het kader van de Voorleesexpress. Ik had nog geen koffie gehad en toevallig stuitte ik op een leuk koffie/lunchtentje. Ik laat de oprichters graag even aan het woord.

Beef Wellington van Gordon Ramsay

wijnpraatjes-1

horeca roze amsterdam logo
20 november DANSSHOW door René Goudsblom en danspartner David Schaap. Beide professionele dansers. Zij presenteren verschillende dansstijlen. Zij zullen tevens een kleine workshop geven. Mensen die dat leuk vinden zijn van harte welkom op de dansvloer.
Jezelf zijn samen met anderen. Neem vrienden, vriendinnen en bekenden mee.

Inloop vanaf 19.30 uur. Start programma 20.15 uur
Toegang en koffie/thee gratis.

Adres: Reigersnest, Schonerwoerdstraat 4, 1107GB Amsterdam. Bus 47, halte Scherpenzeelstraat, metro station Reigersbos, lijn 54
fb logo www logo

Op 5 minuten afstand fietsen bevindt zich een knus cafeetje, aan de voet van de Klieverink flat. Aan het fietspad gelegen.

horeca aquarius-1

De zalen worden regelmatig verhuurd voor feestjes, maar ook voor vergaderingen, sport, schaak, e.a.  
In het café is het vaak heel gezellig. Er kan worden gedart, er staat een pooltafel, er zijn veel spelletjes en tijdschriften aanwezig en u kunt er eten voor een redelijke prijs. Verder zijn er onder andere bingomiddagen, darttoernooien, voetbal op groot scherm, mah-jong… kortom activiteiten genoeg.

Bij de bouw van de Bijlmermeer is er in elke flat een collectieve ruimte gebouwd, die bewoners konden gebruiken voor activiteiten. De flat Grubbehoeve kende één van de oudste collectieve ruimten van de Bijlmermeer waar vrijwilligers 30 jaar activiteiten hebben georganiseerd voor buurtbewoners.
Er is water, elektriciteit, sanitair, een bar en een fantastische keuken. Kortom, bewoners van Grubbehoeve en omgeving kunnen hun huiskamer weer in gebruik nemen.
Op vrijdag en maandag wordt er gekookt door bewoners voor iedereen die mee wil eten.

Elke tweede en vierde weekend van de maand:

THAIS eten in de Bar van
Gouden Leeuw

Gekookt wordt door Wit,
Thaise kok met klasse

Vanaf 18.00 uur.

Reserveren op tel. nr. van de Bar: 8458007

 

Nee, maakt u zich niet ongerust. Geen stakingen, geen oproer, geen protest, geen wilde achtervolgingen waarbij mensen het leven lieten, etc. Afgelopen zaterdag loop ik nietsvermoedend (en de afgelopen week doornemend) kennelijk diep in gedachten weggezonken met m’n boodschappentas naar de Albert Heijn. Onder de metro kom ik een buurvrouw tegen, met hetzelfde doel. “ Nee ik ga eerst een kopje koffie drinken, ga je mee? ” OK, onverwacht, gezellig. Ik ben altijd wel in voor iets verrassends.

Dinsdagavond half zes. Ik trek de deur open en stap in een lichte, vrolijke ruimte met keurig gedekte tafeltjes. De Smeltkroes bestaat sinds kort en dus besluiten we er vanavond te gaan eten en bestellen de dagschotel. Met echte dus katoenen servetten op schoot genieten we van roti, lekker klaargemaakt. Met een biertje erbij en een espresso toe betalen we met z'n tweetjes 21 euro!

Diemerplein 12 1111 JD Diemen (winkelcentrum Diemenplein)

Telefoon: 020 6901988 Fax 020 6999562

De specialiteiten-kaart leidt U langs de vier bekendste culinaire keukens van China.

Omdat studenten die in de Bijlmer wonen weinig kennis blijken te hebben over ons stadsdeel organiseerde Sabina Sorber een kroegentocht voor hen. Parool verslaggever Robert Alting doet verslag.

horeca studenten-eetcafe

Het Studenten-Eetcafé verovert Amsterdam Zuidoost. En dat is natuurlijk niet vreemd, met een gezonde maaltijd inclusief gratis voorgerecht voor €3! Initiatiefneemster Mirjam Caïro startte met het studenten-eetcafé in BuurtHuis Anansi aan de Daalwijkdreef, toen daar de Spinozacampus opende met studentenwoningen.

Het Studenten-Eetcafé is zo'n succes dat er nu wordt uitgebreid. Met een 'Senioren-Eetcafé' in BuurtHuis Bonte Kraai op maandag, en een Studenten-Eetcafé (natuurlijk ook toegankelijk voor senioren en buurtbewoners) op woensdag in BuurtHuis Holendrecht. Er wordt van alles gekokkereld; Surinaams, Mexicaans, Antilliaans, Afrikaans, Nederlands, Italiaans, alles komt aan bod.

Actuele informatie