In Zuidoost kun je geboren worden, verliefd worden en trouwen. Er komt in Zuidoost nu ook een plek waar je afscheid kunt nemen van je dierbaren. Stadsdeel Zuidoost faciliteert de komst van een rouwcentrum door de locatie aan te wijzen, een marktpartij te selecteren, grond beschikbaar te stellen en ruimtelijke kaders te formuleren voor de nieuwbouw.

Op dinsdag 14 januari 2014 van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur organiseren stadsdeel Zuidoost en Yarden Uitvaartorganisatie een informatiebijeenkomst over het rouwcentrum dat aan de Hoogoorddreef wordt gerealiseerd. De informatiebijeenkomst vindt plaats in NoLimit, Geldershoofd 80.

Op 23 april 2013 heeft de stadsdeelraad besloten dat er aan de Hoogoorddreef een rouwcentrum kan komen. Op 10 september 2013 heeft het stadsdeel Yarden geselecteerd voor de financiering, realisatie en exploitatie van het rouwcentrum. Yarden is een landelijke uitvaartorganisatie, op het terrein van dienstverlening in de uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt, afspraken met Yarden gemaakt en de juridische stappen doorlopen. Zodat Yarden officieel met de bouw kan beginnen. Naar verwachting kan dan in het tweede kwartaal van 2014 worden gestart met de bouw van het centrum en zal medio 2015 het rouwcentrum haar deuren openen.

Yarden vindt het belangrijk om zoveel mogelijk de mening van toekomstige gebruikers te verwerken in het ontwerp van het rouwcentrum. U bent dan ook van harte welkom tijdens de bijeenkomst waarop meer informatie wordt gegeven over de planning en de activiteiten voor de realisatie van het rouwcentrum. Na de presentatie is er gelegenheid voor het maken van afspraken over de manier waarop u betrokken kunt worden bij de realisatie van het rouwcentrum.

Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Meldt u zich dan aan bij Shirley van der Lee van Yarden Uitvaartzorg Amsterdam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-9273571.

Lees meer...