Rectificatie:

Marja van Santen wees mij op een storende fout. De VVhE GG heeft de crowdfunding georganiseerd, het meeste betaald en de geluidsmeter aangekocht. Waarvan akte!

Geerdinkhof heeft zijn eigen geluidsmeter. Na een jaar buiten werking is hij deze week in ere hersteld. De Duitse firma GfS (www.gfs-hofheim.de) heeft een groep bewoners (met subsidie van de VVhE GG) deze hoogwaardige geluidsdrukmeter verkocht. Maar niet alleen de meter, ook de data-opslag, de verbindingen en koppeling met het Europese netwerk voor vliegtuiggeluid registratie. Wij kunnen hierdoor de hoeveelheid geluid (geluidsdruk) aantonen die wordt ervaren in Geerdinkhof. Belangrijk denk ik als je overlast wilt melden als een vliegtuig (te) laag over onze wijk overkomt.

Natuurlijk ervaart niet iedereen vliegtuiggeluid als overlast. Sommige mensen vinden het de hemel op aarde als ze een paar uur dicht achter een Harley-Davidson Fat Boy met een Milwaukee-Eight 114 kunnen rijden. Maar anderen worden wakker van een te laag overvliegend vliegtuig en missen hierdoor nachtrust.

Onze meting is zichtbaar op de website van EANS: http://www.eans.net/Mess/Messwerte.php?R=610&S=101&D=23/01/2021

Informatie over vliegverkeer en baangebruik: https://bezoekbas.nl/

Ervaart u veelvuldig overlast, deze website helpt u met uw klachten: https://overmijndak.ozv.nu/